Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 31 másodperc

Eddig csak az állami rendőrség közlekedésrendészei kérhették, hogy számoljunk be arról, egy adott időpontban ki vezette az autónkat, ha ne adj’ isten, balesetben, közúti kihágásban volt főszereplő a jármű. Immár jó tudni, változott a kormányrendelet, most már a helyi rendőrök is kérdőre vonhatnak, és ha megtagadjuk, a zsebünk bánja.

Klaus Iohannis államfő december 7-én aláírta a dekrétumot, amely következtében módosul a 2002/195-ös számú, a közutakon való közlekedésről szóló sürgősségi kormányrendelet. Ennek értelmében a közlekedésrendészet munkatársai mellett a helyi rendőrök is kérhetik az autótulajdonosokat, hogy egy

megadott határidőig közöljék annak a személynek az adatait,

aki egy bizonyos időpontban vezette a járművet – tájékoztatott a székelyudvarhelyi helyi rendőrség.

A törvény Hivatalos Közlönyben való megjelenését követően az autótulajdonosok kötelesek lesznek eleget tenni a helyi rendőrök kérésének. Ellenkezőleg, a kérés megtagadása esetén a helyi rendőrség is megállapíthatja a kihágást, és bírságot róhat ki, melynek értéke 1305-től 2900 lejig terjed.

A székelyudvarhelyi helyi rendőrök azt javasolták a gépjárműtulajdonosoknak, hogy a bírság elkerülése érdekében tegyenek eleget a helyi rendőrök vonatkozó kérésének, és adják meg a kért adatokat, amelyek munkájuk hatékony végzését biztosítják.

Kiemelt képünk illusztráció.

A helyi rendőrnek is meg kell mondanod, ki vezette az autódat