Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 40 másodperc

Az Aradon kivégzett tizenhárom honvédtisztre emlékezik Székelyudvarhely – holnap, október 6-án 18 órától a polgármesteri hivatal, a Művelődési Ház és a Haáz Rezső Múzeum is ünnepi programmal készül.

Több ünnepélyes pillanata lesz a holnapi megemlékezésnek, elsőként a Márton Áron téren  Gálfi Árpád polgármester ünnepi beszéde hangzik el 18 órakor. Az esemény alkalmából látható lesz Berze Imre szobrászművész alkalmi installációja, melyet Miklós Zoltán múzeumigazgató fog bemutatni. Zenés produkció kíséri majd a történéseket, részt vesznek a Dr. Palló Imre Művészeti Líceum diákjai Haáz Márton és Deák László Szabolcs tanárok közreműködésével. A korábbi évekhez hasonlóan, a szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy mindössze egy-egy szál fehér virágot vigyenek magukkal a megemlékezésre.

Október 6. alkalmából drámapedagógiai foglalkozásra kerül sor a Művelődési Ház koncerttermében, ugyancsak itt katonaénekeket tanulhatnak diákok a Székely Dalegylet közreműködésével. A Művelődési Ház programjaira a helyek száma korlátozott, előzetes bejelentkezésért a 0266 218 147-es telefonszámot kell tárcsázni. A szervezők hívnak és várnak mindenkit a közös főhajtásra, hogy együtt emlékezhessünk az aradi vértanúkra.

Kiemelt kép: A tizenhárom aradi vértanú arcképe Barabás Miklós litográfiáján (fent, balról): Knezić Károly, Nagysándor József, Damjanich János, Aulich Lajos, Lahner György, Poeltenberg Ernő, Leiningen-Westerburg Károly, Török Ignác, Vécsey Károly, Kiss Ernő, Schweidel József, Dessewffy Arisztid, Lázár Vilmos.

Az aradi honvédekre emlékezik a város