Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 36 másodperc

Bekapcsolódott az RMDSZ udvarhelyszéki szervezete is abba az országos segítőakcióba, mely a háborús bajbajutottaknak adományokat gyűjt. Közzétették a listát, amire a legnagyobb szükség van.

Tartós élelmiszer, gyógyszerek, bébiétel, tápszer, higiéniai termékek, gyertya, új ágynemű – ezek szerepelnek a listán. Székelyudvarhelyen a Bethlen Gábor utca 52. szám alatt nyitottak gyűjtőpontot, az adományokat pedig a Kriza János Unitárius Szeretetotthonba (a belvárosi unitárius templom mellett) várják hétköznap 9 és 13 óra között holnapig, azaz péntekig. Ahogyan az adományok érkeznek, valószínű, jövő héten is tart a gyűjtés. 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a hazai kormány tagjaként támogatja a háborús menekültek fogadását és minden olyan kezdeményezést, amely a háború lezárását, a segítségnyújtást célozza. Adománygyűjtést és szállást is igyekeznek szerezni, feltérképezik a lehetőségeket, és közvetítik a rászorulók felé, tájékoztat a helyi szervezet. Március 9-től kezdődően az Udvarhelyszéki Területi Szervezet is több szinten bekapcsolódott a segítségnyújtásba, Udvarhelyszék polgármestereivel közösen szervezik a gyűjtést és kapcsolódnak be az országos segítőakcióba. 

Azt is közölték, amennyiben valaki autóval szeretne jönni a csomagokkal, lehetőség van parkolásra a belvárosi unitárius egyház udvarán. Bármilyen kérdésük van vagy amennyiben délután tudna valaki csomagot átadni, arra is van lehetőség, a 0739-847 536-as telefonszámon lehet információt kérni.

Az unitárius szeretetotthonban is zajlik a gyűjtés