Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 33 másodperc

Mind a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban, mind pedig a székelyudvarhelyi városi kórházban elrendelték azon sebészeti beavatkozások felfüggesztését, amelyek nem számítanak sürgősségi esetnek, és amelyek – a kezelőorvosok döntése szerint – későbbi időpontra halaszthatók.

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (DSU) 9490-es számú, október 4-i rendelete alapján október 5-től a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban is elrendelték azon sebészeti beutalások felfüggesztését, amelyek nem számítanak sürgősségi esetnek, és amelyek halaszthatók, későbbi időpontra újra előjegyezhetők. Ez az intézkedés harminc napra szól. Ugyancsak keddtől, az országos rendelkezésekkel összhangban kénytelen halasztani a nem sürgősségi beavatkozásokat a Székelyudvarhelyi Városi Kórház is. Megtudtuk, 

ezen a héten újabb huszonhét ágyat kellett átszervezni a covidos betegek ellátása érdekében, napról napra ijesztő mértékben növekszik a fertőzöttek száma a helyi kórházban.

Dr. Konrád Judit, a megyei sürgősségi kórház menedzsere így fogalmazott: „Sürgősségi esetekben továbbra is elvégezzük a műtéteket, és ugyancsak folytatódik a műtéti tevékenység azon betegek számára, akik esetében nem halasztható a beavatkozás. Ezt minden esetben a kezelőorvos dönti el, miután megvizsgálja a beteget. Ugyanakkor nagyobb hangsúlyt fektetünk a járóbeteg-rendelői tevékenységre, a műtéti tevékenység csökkenése nyomán több időt töltenek a szakrendelőkben az orvosok.”

Csak a sürgős műtéteket végzik el