Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc

Az elmúlt évek hagyománya szerint a székely himnusz szerzőjének születésnapján, február 23-án, szerda délután 4 órakor emlékeznek meg Csanády Györgyről a református temetőben lévő síremléknél. 

Székelyudvarhelyen 2011 óta tartanak megemlékezést a Balázs Ferenc Vegyeskar, a Történelmi Vitézi Rend, az Erdélyi Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács szervezésében. A szervezők azt vallják: a száz éve bemutatott székely himnusz a nemzeti összetartozás jelképe maradt, és ugyanolyan értéket képvisel, mint száz évvel ezelőtt. Napjainkban Székelyföldön és Erdélyben minden kiemelkedő esemény velejárója, hogy felcsendül az 1921-ben Csanády György által írt és Mihalik Kálmán által megzenésített székely himnusz, amelynek bemutatására 1922-ben került sor.

Csanády Györgyre emlékeznek születésének 127. évfordulóján