Nagy Noémi Kriszta
Nagy Noémi Kriszta
"Ugye vagyok, aki leszek, ugye leszek, ami marad?" Hiperkarma

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 20 másodperc

Ha még van valaki, akinek nem sikerült ráhangolódni az ünnepre, akkor ma megteheti! A Székelyföldi Filharmónia legutóbbi koncertsorozata már igen-igen feltette mind a két pontot az ü-re, vagyis az „ünnepi hangolódásra”, de ezt ma még tetézni is fogják.

Kivételesen jól áll a csillaguk ma az udvarhelyieknek, ugyanis gyönyörű műsorral fogják megörvendeztetni őket a filharmonikusok. Műsoron: Marc-Antoine Charpentier Prelúdium (részlet a Te Deumból), Arcangelo Corelli Karácsonyi koncert (Vivace – Grave, Allegro, Adagio – Allegro – Adagio, Vivace, Allegro, Pastorale), Johann Sebastian Bach Gyúlj fel, gyönyörű égi fény! korál (részlet a Karácsonyi oratóriumból), AntonioVivaldi Largo (részlet a Tél című hegedűversenyből), Charles Gounod L’angelus, PietroMascagni Ave Maria (az Intermezzo átirata), Népek karácsonya, Adeste fideles, Auld Lang Syne, Felix MendelssohnBartholdy Hark! The Herald Angels Sing, Georg FriedrichHändel Örvendj, világ!, Max Reger Mariä Wiegenlied, FranzGruberDianeTuiofu Csendes éj.

Közreműködik: Sebők Erzsébet, Sófalvi Emese (hegedű), Bugarschi Milan (brácsa), Hadnagy László (nagybőgő), a Székelyföldi Filharmónia művészei, valamint F. Chripkó Krisztina (szoprán) és Filtner Tünde (zongora).

Az adventi hangversenyre ma 18 órától kerül sor a Szent István Teremben.

Regisztrálni a 0745–031452-es telefonszámon, sms-ben szükséges, az aktuális járványügyi szabályok betartása kötelező. Az előadás bérletes, jegyek a helyszínen válthatók. 

Dik-dik-dik: A filharmóniában a hangulat fokozódik!