Szász Csaba
Szász Csaba
„Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé, mielőtt az idő vasfoga elszáll felettünk, hogy tiszta legyen a lelkiismeretfurdalásunk!"

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 3 másodperc

Csúfos vereséggel kezdte a tavaszi szezont a Vasas Femina. Vasárnap, a női labdarúgó bajnokság rájátszásának első mérkőzésén a Temesvári Poli csapata 50-ás kiütéses győzelemmel távozott Székelyudvarhelyről.

A székelyudvarhelyi Vasas Femina a negyedik, a Temesvári Poli pedig az ötödik helyről vágott neki a női labdarúgó 1. Liga rájátszásának, az alapszakaszban a két együttes 3–3-as döntetlent játszott. Ezúttal azonban már a találkozó első perceiben látszott, hogy a Vasasnak még egy döntetlenért is keményen meg kell küzdenie. A sokkal szervezettebben focizó temesváriak több helyzet kialakítása után a 20. percben szerezték meg a vezetést, újabb húsz perc múlva pedig Teo Meluță révén megduplázták előnyüket, míg a Vasas néhány perccel a szünet előtt tudta kidolgozni első gólhelyzetét.

A fordulás után folytatódott a vendégek fölénye, az első találat szerzője, Anda Jivan egy gyors góllal már a második játékrész első perceiben jelezte, hogy a Temesvár nem az eredmény megvédésére törekszik. Az udvarhelyi lányok továbbra sem találták önmagukat, miközben az ellenfél szinte szárnyalt a pályán. A 67. percben a csereként beállt Andreea Sepetan növelte a vendégek előnyét, a kegyelemdöfést pedig Clara Roșu adta meg a 79. percben.

Udvarhelyi győzelmével a temesváriak ledolgozták hárompontos hátrányukat, és megelőzték a Vasast a bajnoki tabellán.

A következő fordulóban a Vasas Femina az éllovas, bajnoki címvédő Kolozsvári Olimpia otthonában lép pályára.

Női labdarúgó 1. Liga, rájátszás, 1. forduló

Vasas Femina – Temesvári Poli 0–5 (0–2)

Kezdőcsapatok:

Vasas: Rezmeliță Linda – Egyed Kriszta, Molnár Andrea, Szász Brigi, László Edith, Godra Anett, Orbán Aranka, Horváth Anita, Mitri Rita, Tóth Györgyi, Sólyom Heni

Temesvár: Roşu – Meluţă, Haţegan, Codrescu, Dincă-Vuia, Sucilă, Roşie, Grigore, Ancăş, Şodinca, Jivan.

Gólszerzők: Anda Jivan (20., 46.), Teo Meluță (40.), Andreea Șepețan (67.), Roșu Clara (79.)

Fotók: Temesvári Poli Femina

Elrontotta a tavaszi rajtot a Vasas