Kovács Eszter
Kovács Eszter
Amikor dolgozom, akkor írok, máskor – szabadidőmben – olvasok, főzök, koncertre, színházba járok, és a lehető legtöbb időt igyekszem kis családommal tölteni.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 12 másodperc

Tetőjavítás zajlik a csereháti ifjúsági lakásoknál: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának megbízásából forgatják át a tetőcserepeket, illetve pótolják a hiányzókat. 

A csereháti tömbházaknál évente folynak karbantartási munkálatok, most a Kiss Gergely utca 10.,12., 14. és 16. számú tömbházaknál dolgoznak: átforgatják a cserepeket, de tömbházanként 150 négyzetméter új cserepet is elhelyeznek, tudtuk meg Zörgő Noémitől. A polgármesteri hivatal sajtószóvivője hozzátette: előzően felmérés készült arról, hogy az ingatlanoknál milyen javítási munkákra van szükség.

A tető karbantartását egyébként kedden kezdték el, de sorra kerül a csatorna javítása is, a négy tömbház esetében 100 méter csatornát cserélnek. „Az építtető nem tett annak idején hófogókat, ezeket is pótoljuk. A munkálatokat 2018 óta rendszeresen végezzük épületegyüttesenként” – pontosított a szóvivő. 

Az idei karbantartási munkák részeként hat csőtörést javíttattak ki, illetve az ifjúsági lakások kazánjaihoz összesen 30 ezer lejre kellett alkatrészt vásárolni. A kedden elkezdett munkálat összértéke mintegy 137 ezer lej áfával.

Emberek az ANL-s tömbházak tetején