Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 42 másodperc

Októberben sem alszik el az udvarhelyi kulturális élet, a Művelődési Ház rögtön három érdekes programot kínál, melyre a napokban kerül sor.

Az őszköszöntő rendezvényeket a magyarországi Hungaricus együttes műsora indítja ma, október 4-én 20 órától a Művelődési Ház koncerttermében. A formációt 2019-ben alapították azzal a céllal, hogy a korábbi századok magyar zenei gyűjteményének dallamanyagát keltse életre. A koncerten az erdélyi és a partiumi falvakban fennmaradt, archaikus hangszeres zene, valamint a 18. századi magyar hangszeres tánczene elevenedik meg. Ez kimondottan az a zenei örökség, amely mindeddig nem kapott kellő figyelmet, emlékét pedig csak kéziratos gyűjtemények őrzik – mondta a zenekart vezető Jánosi András zenekutató. A koncertre a belépés ingyenes.

Október 6-ra, csütörtökre a székelyudvarhelyi Művelődési Ház két különböző programot is kínál, az aradi vértanúkra emlékezve. A délelőtt folyamán nyolcadik osztályosoknak szerveznek drámapedagógiai foglalkozást a szabadságról, Akik legyőzték a halált címmel.

Várják mindazokat az osztályközösségeket, amelyek tagjai szeretnének többet tudni az aradi vértanúk életéről.

Este 6 órától sor kerül az Aj, de szépen süt az őszi nap sugára foglalkozásra, mely során a Székely Dalegylet Férfikórusa közreműködésével katonadalokat tanulhatnak az elemis diákok. Az együtténeklésen és a drámapedagógiai tevékenységen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a 0266–218147-es telefonszámon lehet.

Kiemelt képen: Koncertterem, Művelődési Ház Facebook-oldala, felvétel Seremet Sándor előadásáról

Énekek által emlékezni