Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 3 perc 10 másodperc

Sajtótájékoztatón számolt be Verzár Lóránt, a Septimia Sportklub bowlingcsapatának tagja, alapítója és Karamán Géza edző az idei tevékenységekről. Ugyanakkor köszönetet mondtak helyi támogatóiknak, a szülőknek, Hargita Megye Tanácsának, illetve az országos bowlingszövetségnek, akiknek hála, országos és európai színvonalú versenyeken vehettek részt az ifjú versenyzőkkel.

Karamán Géza edző az idei év eredményeit vázolta, zsúfolt időszakot tudnak maguk mögött mind egyéni, mind csapatversenyek szintjén. A felnőtt csapat A divízióban való szerepléséről megtudtuk: nyolc mérkőzésen vettek részt, ahol pontverseny alapján alakult ki a végső rangsor. Nem remekeltek annyira, mint tavaly, három-négy feszített meccsen ők húzták a rövidebbet, a bónuszpontok miatt a hetedik helyen zártak. „Szerencsére sikerült, és bent maradhattunk az A divízióban, ami nagyon jó eredménynek számít, jövőre innen folytatjuk” – tette hozzá.

Az egyéni versenyekben hét turnén vettek részt, az elért eredmények szerint tizenkilenc versenyző jutott az elődöntőbe, a döntőbe nyolcan, ebből öten a Septimia csapat tagjai.

„Sikerült szép eredményeket elérni, bár van egy kis keserűség bennünk, hisz ötödik éve minden évben mi hoztuk el az országos összetett bajnoki címet a junior kategóriában. Idén ezt egy tizenhárom éves, csíkszeredai versenyző, Balázs-Bécsi Máté vihette el, aki tökéletesen megérdemelte. Mi sem maradtunk szégyenben, junior 2-es kategóriában második helyezést ért el Tóth Nikolett. Ugyancsak ebben a kategóriában harmadik helyezett lett Somorai Kistóf, junior 1-es kategóriában Soós Dóra szerezte meg az első helyet, összetettben a második szintén Soós Dóra lett” – számolt be az edző.

A páros versenyben, a junior duóban első helyezést ért el Soós Dóra és Tóth Nikolett, harmadik pedig a Málnási Dávid és Imre Zalán páros lett.

„A nyár folyamán megkezdtük a felkészülést az Európa-bajnokságra. Nagy meglepetés nem történt, a mezőny nagyon erős volt, a nagy bowlinghagyományokkal rendelkező országok hozták a kötelezőt.

Mi inkább mellékvágányon voltunk, Soós Dóra kivételével, aki bejutott a master kategóriába,

azaz az első huszonnégy versenyző közé, és a tizennyolcadik helyet szerezte meg, míg csapatversenyben a lányok a nyolcadik helyen végeztek. Ez Románia eddigi legjobb teljesítménye az ifi Eb-n” – mondták a klub tagjai.

Tudni kell, hogy európai szinten közel százfős férfi és ötvenfős női mezőnyről van szó, és

idén először a román válogatott teljes kerettel vehetett részt az Eb-n, nyolcból hat sportoló Hargita megyei, a hatból öt pedig a Septimia játékosa.

Nemrég zárult az egyéni országos felnőtt férfi és női bajnokság, ahol Karmán Ibolya országos negyedikként, Soós Dóra pedig országos kilencedikként végzett, egy fával lemaradva a döntőről. A sportklub képviselői azt is elárulták, a februárban esedékes női Európa-bajnokságon a válogatott tagjai, Karamán Ibolya és Soós Dóra személyes okok miatt nem vesznek részt.

Eredményekből és kudarcból is kijutott a Septimia Sportklub bowlingosainak