Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 43 másodperc

Idén nyolcadik alkalommal szervezte meg hagyományőrző kézműves táborát Nyikómalomfalván a Híd az Égen Egyesület. A részt vevő gyermekek megismerkedhettek többek közt a népi bútorfestő technikával, illetve a nemezeléssel és textilfestéssel: kisszéket festettek, tulipánt nemezeltek, textilfestékkel vászon tornazsákokat színeztek.

Örömmel fogadta a szervezők felkérését a Székelyudvarhely Helyi Rendőrség, és a rendőrök vállalták, hogy bemutatják eszközeiket, ugyanakkor prevenciós előadást is tartottak a helyes közlekedésről, valamint arról, hogy mit kell tenniük a gyermekeknek abban az esetben, ha bajba kerülnek, vagy elvesznek egy tömegben.

Magyari Hunor székelyudvarhelyi fotográfus legújabb, székelyföldi rovarokat ismertető könyvét mutatta be, amely kifejezetten gyermekeknek készült, és amelyet minden táborlakó hazavihetett.

– Évről évre emelünk a tábor színvonalán, ezért lehetetlen külső forrás nélkül megoldani. Köszönjük Hargita Megye Tanácsának a támogatást, valamint az alelnöknek, Bíró Barna Botondnak, hogy megtisztelt jelenlétével. Fontos számunkra, hogy a gyermekek megismerjék és elsajátítsák ezeket a technikákat, megszerezzék ezeket az ismereteket.

A bútorfestésnél nem csak a festésen van a hangsúly, az oktató a szimbólumok jelentését is elmagyarázza

– fogalmazott Farkas Réka táborszervező, aki szerint rendezvényük nem gyermekmegőrző, hiszen a hozzájuk járó gyermekek csillogó szemmel tanulnak, mindenki nagyon igyekszik, hogy szép munkát végezzen.

A táborzáró napon rendszerint kiállítás nyílik a résztvevők munkáiból, ilyenkor mindenki izgatott, hisz a szülők, rokonok, barátok is megtekintik az elmúlt napokban készült alkotásokat. A gyermekek évről évre örömmel térnek vissza, hogy együtt lehessenek barátaikkal.

Évről évre emelik a tábor színvonalát