Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 13 másodperc

Csütörtökön ismét ülésezik Székelyudvarhely önkormányzati képviselő-testülete: ezúttal huszonöt határozattervezet szerepel a napirenden. Egyebek mellett több, a polgármesteri hivatalon belüli posztot minősítenek át, illetve a városatyák döntenek az idei tanévre biztosítandó tanulmányi ösztöndíjak mértékéről is. Versenyvizsgáztak a helyi tanintézmények igazgatói és aligazgatói, az eredmények alapján történő kinevezéseket is el kell fogadnia a testületnek. 

Több fejlesztés és beruházás elkezdéséhez vagy folytatásához szükséges dokumentáció szerepel még a napirenden. Egyrészt az Országos Lakásügyi Ügynökség (ANL) által épített szolgálati lakások közművesítésére, illetve az ingatlanok körüli terület rendezésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányt kell elfogadniuk a városatyáknak, a Zöld Liget lakópark közvilágítási hálózatának terveit kell jóváhagyniuk, illetve a Székelytámadt-vár és a kisiparosok inkubátorházának gazdasági, technikai mutatóinak jóváhagyása is a testület feladata. A soron következő ülés kilenc órakor kezdődik a Városháza Szent István Termében, az eseményt élőben közvetítik Facebookon.

Ez most a rendes havi: tanácsülésre készülnek