Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 3 perc

Vasárnap délután megnyílt az ünnepek földje a Patkóban. Ugyan már szombaton végig lehetett sétálni a karácsonyi vásáron, a hivatalos megnyitót a negyedik adventi gyertya meggyújtásával kötötték egybe.

A borongós időjárás, de még a korai sötétség sem csorbította a megnyitó báját, a vásár izgalmas program mindazoknak, akik forralt bort kortyolgatva sétálnának a kézműves standok között. A vásár itt csak plusz, a hangulatért jön a legtöbb ember.

Mindezt nem csak a felnőttek élvezik, hanem a gyerekek is, mert bábelőadás, kézműves foglalkozások és mesekuckó is várja őket. Hétfőtől indul az ünnepi vonat, ami ugyancsak a főtérre csábíthatja a helyieket.

A vonat minden nap 15 órától közlekedik az utolsó utasig.

Szintén hétfő estétől kezdve tekinthető meg a fényfestés. A belvárosi református templomra vetített rajzokat udvarhelyi óvodások és iskolások készítették. Mindemellett a látogatóknak lehetőségük van adományaikkal egy nemes célt támogatni. A Rotary Club idén is részt vesz a vásáron, és forralt borral ajándékozza meg azokat, akik adományt ajánlanak fel jótékonysági programjaikra. 

A vasárnapi megnyitón Gálfi Árpád polgármester köszöntötte a térre látogatókat, majd Simó Sándor, a Belvárosi Unitárius Egyházközség lelkipásztora osztotta meg ünnepi gondolatait. A lelkipásztor három fontos dologra hívta fel a figyelmet, mégpedig az örömteli látásmód elsajátítására, a szegények felkarolására, illetve a családi élet megélésére. A későbbiekben zenés műsorok  szórakoztatták a jelenlevőket, akik a Székely Dalegylet Férfikórusát hallhatták. Az esemény új lendületet kapott, amikor felcsendült a Dr. Palló Imre Művészeti Líceum diákjainak ünnepi népdalcsokra, melyet az előadók Lackfi János Hej, Sionról fúj a szél – zsoltárok népdalritmusra című könyvéből állítottak össze. A műsort a Karácsonyi kalandok Samuval, a vásári bábuval című produkció zárta. A megnyitó után szétszéledt a tömeg, de senki nem ment túlságosan messzire – egyesek harapnivalóért, mások kézműves ajándékokért álltak be a sorba.

A vásár december 22-éig látogatható, addig is

naponta érdemes benézni ide, hiszen a főtéren koncertekből nem lesz hiány:

hétfő 11 órától csütörtök estig a zene mellett betlehemes műsorokat, musicalt is láthatunk, hallhatunk, de a napokban a térre érkezik többek között a gyerekek kedvence, a Mozsikácska, mely elhozza az Evilági Csodaváró című gyerekkoncertjét. A felnőtteket esténként könnyed kikapcsolódásra várják: december 20-án a Mano & Gregor indie folkkal, szerdán a Transylvanium, csütörtökön pedig a Friday Rehab szórakoztat. A Székelyudvarhelyi Karácsonyi Vásár részletes programját itt megtalálják.

Fotó: Fülöp Attila

Fények, énekek és öröm: ég már a négy gyertya a karácsonyi vásárban