Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc

Pár nappal ezelőtt honlapján tette közzé az Erdélyi Magyar Látássérültekért Egyesület a hírt, miszerint nagy értékű felajánlás érkezett az iskola képzeletbeli perselyébe. Ferenczes István költő, író, publicista a 2021-ben elnyert Prima díjjal járó 5 millió forintot teljes egészében felajánlotta az erdélyi magyar vakiskola létrehozásának támogatására.

Ferenczes István megkeresésünkre elmondta, a nemlátók az egyik leghátrányosabb helyzetű emberek, ugyanakkor tudatában van annak is, hogy mit jelent nem anyanyelven tanulni. A kolozsvári hajdani vakok intézetében sajnos nincs magyar oktatás, ezért szenzációs kezdeményezésnek tartja a Székelyudvarhelyen létrehozott iskolát.

Az egyesület képviselői nagyon hálásak a nemes gesztusért, ami óriási segítséget jelent a magyar nemlátó gyermekeknek. 

Kiemelt képen: Ferenczes István és Butu Arnold Csaba, az egyesület elnöke

Ferenczes István: Szenzációs kezdeményezés