Nagy Noémi Kriszta
Nagy Noémi Kriszta
"Ugye vagyok, aki leszek, ugye leszek, ami marad?" Hiperkarma

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 15 másodperc

Kézzel-lábbal, körülírva, rajzolva, mutogatva játszottak múlt szerdán a benevező csapatok a csíkszeredai Zengő Térben, az Erdélyben először megrendezett Folk-Activityn. 

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány és partnerszervezetei újdonságnak számító, izgalmas, élő zenés kvízjátékkal készültek a népi kultúra iránt érdeklődők számára: december 7-én, szerdán este Folk-Activity törte meg az adventi csendet. András Lóránd, valamint Kinda Botond, az est házigazdái egy igen szórakoztató, ismeretterjesztő, táncházas vetélkedőt tartottak a csíkszeredai Zengő Térben.

A játék témaköre népzenei, néptáncos kvízkérdések köré szerveződött, az öt fordulóban zenekari kísérettel, jókedvűen és fáradhatatlanul játszottak a négytagú csapatok. Pontokat gyűjtöttek, és természetesen a nyertes csapat nem távozott üres kézzel. 

Ma, december 15-én újabb folkkvízre kerül sor, amellyel az ifjúságot szándékoznak megcélozni. Az Erdélyi Hagyományok Házában (Petőfi Sándor utca, 30. szám, Csíkszereda) 19 órakor kezdődik a vetélkedő. A kvíz feladványai ezúttal is mind-mind a hagyományokhoz, a paraszti kultúrához, illetve a táncházmozgalomhoz kapcsolódnak. 

Fotó: Erdélyi Hagyományok Háza

Folk-Activity: Erdély első táncházas kvízvetélkedője