Kovács Eszter
Kovács Eszter
Amikor dolgozom, akkor írok, máskor – szabadidőmben – olvasok, főzök, koncertre, színházba járok, és a lehető legtöbb időt igyekszem kis családommal tölteni.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 24 másodperc

Advent negyedik vasárnapján kezdődik Székelyudvarhelyen a Karácsonyi Vásár. A kézműves és helyi termékek vásárát egészen szentestéig lehet látogatni, emellett minden nap – sötétedés után – különböző programokkal várják a családokat a Patkóba: lesz klasszikus- és népzenei koncert, bábelőadás. 

December 19. és 23. között naponta 11 és 20., 24-én pedig 11 és 14 óra között tart nyitva a Karácsonyi Vásár: szokás szerint környékbeli kézművesek és termelők portékáiból lehet majd válogatni, de finom falatokkal is várnak a térre, illetve a tea és a forraltbor sem hiányozhat az igazi karácsonyi hangulathoz. A RetroBooth is rendelkezésre áll majd azok számára, akik idén is fényképen örökítenék meg a vásár hangulatát.

A mesevonat már 17-én délután 5 órakor megkezdi menetrendszerinti járatait: a kis vonat bő húszperces körutat tesz meg a városközpontban, az indulás minden egész és fél órában történik a Patkóban este 8 óráig.

A szervezők – Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és a székelyudvarhelyi Művelődési Ház – nemcsak a testnek, hanem a léleknek is kínálnak táplálékot: a vásár ideje alatt, esténként a környező templomokba, a Szent István Terembe és a Művelődési Házba várják a nagyérdeműt koncertekre, bábelőadásra. 

A járványügyi korlátozások enyhítésével ugyanakkor lehetőség van megtartani a hagyományos szabadtéri éjféli misét is a Márton Áron téren, a Karácsonyi Vásárra pedig a hatályos szabályoknak megfelelően történik majd a belépés. 

Jó hír, szintén az enyhítésnek köszönhetően, hogy ismét lehet közös a szilveszterezés a Márton Áron téren, ahová december 31-én este koncertre és tűzijátékra is várják az ünneplőket. A vásár teljes és részletes programja a Polgármesteri Hivatal Facebook-oldalán böngészhető. 

December 14-én délelőtt elkezdődött a Karácsonyi Vásár helyszínéül szolgáló Márton Áron tér berendezése, így a gépjárműforgalom elől a Patkót lezárta a rendőrség a rendezvény végéig. 

Fotó: Fülöp Attila

Forralt bor a testnek, koncertek lélekmelengetőnek – Vasárnaptól Karácsonyi Vásár!