Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 17 másodperc

Az évad harmadik premierjére készül a Tomcsa Sándor Színház: az „amerikai Molière”-ként emlegetett Neil Simon Furcsa pár című komédiáját október 21-én, csütörtökön 19 órától mutatja be a társulat. 

A világjárvány rávilágított a barátság, a segítségnyújtás áldásosságára, arra, hogy mennyire fontos és jóleső, ha van, akire számíthatunk a bajban, akárcsak arra, hogy a kényszerű együttélésnek, összezártságnak megvannak a hátrányai. Így Neil Simon Furcsa pár című darabja nem is lehetne aktuálisabb – adja tudtunkra az intézmény. 

A nemtörődömségben, lezserségben jeleskedő Oscar Madison befogadja a tizenkét év házasság után válófélben lévő, tisztaságmániában szenvedő barátját, Felixet. Mi a végeredménye a szokatlan páros együttélésének? Egy fergeteges komédia a barátságról, kapcsolatokról, magányról és elfogadásról. A világhírű darabot Lendvai Zoltán viszi színpadra, a jelmezeket Bíró Boglárka tervezte. A Furcsa pár híres – az 1968-as filmben Walter Matthau (Oscar) és Jack Lemmon (Felix) alakította – főszerepeit Barabás Árpád és Dunkler Róbert játssza. További szerepekben: Albert Orsolya, Jakab Tamás, Esti Norbert, László Kata, Szűcs-Olcsváry Gellért, valamint Tóth Árpád. Csütörtök este a Tomcsa Sándor bemutatóbérlet érvényes. Az előadást legközelebb pénteken,

október 22-én 19 órától játssza a társulat,

ekkor a Kovács György bérlet érvényes. 

A színház felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy az előadásokra a helyek száma korlátozott, jegyek kizárólag elővételben válthatók a jegypénztárban, hétköznapokon 11–14 és 15–17 óra között. Ugyanakkor fontos tudni, hogy az érvényes járványügyi korlátozások értelmében a színház épületébe a tizenkét év feletti személyek oltásigazolással, 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel, 48 óránál nem régebbi, igazoltan negatív, gyors antigénteszttel, a fertőzésen való átesésről szóló igazolással vagy 90 napnál nem régebbi antitest-teszteredménnyel léphetnek be. A maszk helyes viselése minden esetben kötelező az épületben való tartózkodás ideje alatt.

Fotó: Tomcsa Sándor Színház

Furcsa páros – komédiára készül a színház