Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 48 másodperc

Tizenegyedik alkalommal szervezik meg Székelyudvarhelyen a Fuss Neki! adománygyűjtő akciót. Erőnléttől függetlenül bárki részt vehet a jótékonysági sporteseményen, ahol a mozgás közösségi élménye mellett pénzadományokat gyűjthet egy jó ügy érdekében. A civil szervezetek jelentkezése ma kezdődött, a nagykövetek pedig augusztus 23-tól csatlakozhatnak az akcióhoz.

A megszokott keretek között szervezi meg október 9-én a székelyudvarhelyi Fuss Neki!-t a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány. Ma délelőtt Csáki Rozália ügyvezető igazgató Vas Rékával és Elekes Istvánnal, a csíkszeredai, illetve a gyergyószentmiklósi adománygyűjtési akció programfelelősével együtt számolt be arról, hogy elkezdődött a civil szervezetek regisztrációja. Réka és István a sajtótájékoztatón a Civil háromszög a közösségi filantrópiáért elnevezésű projektet is képviselték, mely összefogja Udvarhely-, Csík- és Gyergyószéket, segítve a három térség civil társadalmának fejlődését. 

Idén Csíkszereda és Gyergyó is csatlakozott Hargita megye legnagyobb adománygyűjtő programjához. A helyi ötletgazdák ezúttal főként arra helyezték a hangsúlyt, hogy megfelelő módon adják át a projekttel kapcsolatos tudást és tapasztalatot a másik két térségnek. Mint a sajtótájékoztatón megtudtuk, a csíki és a gyergyói közösség egyaránt kétkedéssel fogadta a Fuss Neki! ötletét. Csíkszeredában májusban tartották a sporteseményt, ott a kezdeti bizalmatlanság ellenére sikeres gyűjtést tudnak maguk mögött. Ezt az udvarhelyi program alapozta meg, tették hozzá a szervezők. Gyergyóban jelenleg a civil szervezetek regisztrációjának felénél tartanak. Udvarhelyen a koronavírus-járvány okozta korlátozások után visszatérnek a tömegben szervezett, nagy, közös eseményhez.

A start helyszíne újra a Sétatér lesz, ahol megközelítőleg négyszáz futó fér el. Ugyanakkor lehetőség lesz arra, hogy aki szeretné, egyénileg vagy kisebb csapatban, más helyszínen teljesítse a vállalt távot.

A biciklisek szintén más útvonalon tekernek az adományokért. 

Augusztus 22-ig jelentkezhetnek a civil szervezetek, ezt követően augusztus 11-én személyes találkozóra hívják a képviselőiket. Adománygyűjtők, vagyis nagykövetek nem csak az országból, hanem külföldről is csatlakozhatnak augusztus 23. és szeptember 12. között. Az adományok begyűjtésének ideje a szeptember 13. és október 9. közötti időszak, a rajtcsomagokat október 5-től kezdve adják át a nagyköveteknek, az eredményhirdetésre pedig október 18-ig kell várni. Az eseménnyel kapcsolatos bővebb információt az udvarhelyi Fuss Neki! megújult honlapján (udvarhely.fussneki.ro) olvashatnak az érdeklődők.

Kiemelt képen: Elekes István, Csáki Rozália, Vas Réka

Fuss neki egy jó üggyel!