Barabás Blanka
Barabás Blanka
Mindennapi betevőnket add meg nékünk ma.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 21 másodperc

A hétvégén a Mol töltőállomással szembeni házra valaki piros festékkel fölfestette a következő szöveget: Kérem, a gyerekem elrabolták a szekusok, col. Claudiu Dabau. Hogy mennyire kell ezt komolyan venni, utánajártunk. 

Székelyudvarhely helyi rendőrségének vezetőjénél, László Szabolcsnál érdeklődve megtudtuk, egyelőre kivizsgálja az ügyet a megyei rendőrség is, viszont az állítólagosan elrabolt gyerek apja hozzuk is betelefonált, de nem tisztük nekik eldönteni, valós-e a probléma, vagy egyéb szándék áll a szöveget felfestő apa felhívása mögött. Ami gyanús, hogy az anya egyáltalán nem jelentkezett, ez pedig kérdéseket vet fel. Ráadásul a gyermek itthon van, épségben. A kórházban talán megvizsgálják a férfit, és az leegyszerűsíti a dolgot, mondta az igazgató, azonban, ha rablásról lenne szó, akkor azt komolyan kellene venni. 

Maria Plumbu, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azonban tisztázott néhány dolgot: a férfi, a gyerek apja megtagadta a vizsgálatot, így nehéz tiszta képet kapni a pszichés állapotáról. Úgy tudják, az elkövető elvált, az eset problémás, ugyanakkor a gyerek jól van, szó sincs rablásról, hangsúlyozta a szóvivő.  

Gyanús felhívás egy székelyudvarhelyi ház falán: Kérem, a gyerekem elrabolták…