Becsült olvasási idő: 6 perc 8 másodperc
Nagy Noémi Kriszta
"Ugye vagyok, aki leszek, ugye leszek, ami marad?" Hiperkarma

Csata Ágnes – akinek helye van az operaházban

Csata Ágnes a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tizenkettedikes tanulója, kiváló énekes, aki az elmúlt években számos nemzeti versenyen részesült már elismerésben. Legutóbb az...
Becsült olvasási idő: 1 perc 17 másodperc

Kicsit másképp szólalnak meg a hangszerek ezúttal a Székelyföldi Filharmóniában, ugyanis a marosvásárhelyi Üver zenekar és Kásler Magdi gyermekelőadását látják vendégül kedden Székelyudvarhelyen. 

Kásler Magdi népdalénekes és az Üver zenekar előadásában a gyermekek bepillantást nyerhetnek a népi vonós hangszerek és népdalok varázslatos világába. A műsor tanító jellegű: mindamellett, hogy láthatják és hallhatják a hangszereket, rövid tájékoztatást is kapnak például arról, hogy miben különböznek a népi hangszerek a filharmóniában hallhatóktól.

Az előadás zenei szerkesztője Kelemen László, rendezte Török Viola, előadja Kásler Magdi és az Üver zenekar, azaz Bartis Zoltán (hegedű), György Attila (brácsa), valamint Kostyák Márton (bőgő).

Az Üver zenekar tagjai ahányan vannak, annyifélék, de egy valami összetartja őket: a népzene szeretete és tisztelete. Népzenei repertoárjuk igencsak széles, hiszen gyakran felkérik őket különféle zenei összeállításokra, néptáncfesztiválok zenei kíséretére. 

A koncert február 8-án, kedden 17.00- és 18.30-tól kezdődik a Művelődési Ház koncerttermében. A 17 óraira beteltek a helyek, 18.30-tól még foglalhatók, regisztrálni a 0745–031452-es telefonszámon, üzenetben lehetséges.

Gyermekekhez szól most a filharmónia