Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 3 perc 26 másodperc

A zene évére rímelve hangszerbemutatók, gyermekelőadások, koncertek és gyermekfoglalkozások tartkították a mai gyermeknapot. Íme egy kis beszámoló jó sok képpel.

Ragyogó napsütés, rengeteg mosolygós arc és vidám pillanatok – ilyen volt ma a városi parkba szervezett gyermeknap. Már a kora reggeli órákban gyermekzsivajtól és önfeledt nevetéstől volt hangos a helyszín, hiszen itt gyűlt össze ünnepelni a város apraja-nagyja. A Támtátám Birodalom ötlete annyira jónak tűnt, hogy több százan szerettek volna bejutni a parkba – közel annyian, mint egy nagy koncertre. A hangulat illett is az utóbbihoz, egész nap szólt a hangszereket bemutató műsor, a mondókázás, miközben jobbnál jobb gyermekkoncertek váltották egymást. Érezhető volt a megkönnyebbülés a családok részéről, hiszen visszakapták a pandémia előtti önfeledt szórakozást.

A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki találhatott kedvére való szórakozási lehetőséget, a szervezők kreatív rajzos és zenés foglalkozásokkal, könyvbemutatóval és színpadi műsorokkal készültek a jeles napra. A minifocipályán felállított ugráló és légvárak iránt óriási volt az érdeklődés, már reggel 10 órakor megtelt a tér aprónéppel. Nagy sikere volt a színház mellett parkoló tűzoltó-, rendőr-, illetve mentőautónak, ennek tán csak a szomszédos tömbházak lakói nem örültek. Az arcfestő sátor előtt ugyancsak hosszú sorok kígyóztak. Egykettőre pillangók, tigrisek, kutyák és macskák szaladgáltak a parkban.

A szórakoztató programok mellett a Kerekerdő Waldorf Egyesület, a Comite Oklánd Egyesület és a Lilapont Egyesület mutatta be termékeit. Vásárlás esetén támogatni lehetett a szervezetek működését. A Palló Imre Művészeti Líceum képzőművészetis diákjai kiállították legszebb alkotásaikat, amelyekből az érdeklődők kedvükre válogathattak. Eközben a Hargita Megyei Vöröskereszt székelyudvarhelyi csapata elsősegélynyújtást oktatott.

Az Udvarhely Bábműhely és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem művészei bemutatták az Aranyszívű Juliska című bábelőadást, Ruszuly Ervin koreográfus zsonglőrmutatványokkal szórakoztatta a résztvevőket, Péter Beáta Katalin kinesztetika tréner a lúdtalpas csöppségekkel foglalkozott. Nagy sikere volt a Minestrone Bandnek, akik zöldségeket használtak a zenéléshez, Pál Attila, Esti Norbert, Borbély Hunor és Gál Lóránt interaktív hangszerbemutatót tartott. A vidám zenélgetéshez a közönség is szívesen csatlakozott.

Majdhogynem lehetetlen felsorolni a fellépőket, zenészeket. Fergeteges volt a táncház Popa Ildikó, Kinda Emese, Márton Sándor vezetésével, ahol az Udvarhely Népzeneműhely húzta a talpalávalót. Ezzel egy időben Bekő-Fóri Zenkő színművész drámajáték foglalkozást tartott a nagyobb gyermekek és felnőttek számára. A rendezvény zárásaként levetítették a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozat első évadát. 

Az egész napos zsongás, a muzsikaszó, az ínycsiklandozó kürtőskalács illata megidézte a várva várt nyári idillt, ugyanakkor a hatalmas érdeklődés rámutatott arra, hogy a jövőben érdemes lenne kiszélesíteni Támtátám Birodalom határait, egy még ennél is nagyobb közös mulatság reményében. 

A rendhagyó gyereknap a polgármesteri hivatal, a Tomcsa Sándor Színház és a Művelődési Ház jóvoltából jöhetett létre. 

Fotó: Fülöp Attila

Gyermeknapon, Sétatéren