Nagy Noémi Kriszta
Nagy Noémi Kriszta
"Ugye vagyok, aki leszek, ugye leszek, ami marad?" Hiperkarma

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 12 másodperc

Egy előadás a művész számára nem akkor kezdődik, amikor színpadra lép, hanem jóval azelőtt: be kell melegítenie hangszerét, be kell hangolnia, rá kell hangolódnia arra, amit nem sokkal később üzenetként a zeneszerzőtől át kell adnia a közönségnek. A Székelyföldi Filharmónia készül az ünnepi hangulatra!

Már csak egy hét választ el karácsonytól, és ciki vagy sem, de pont úgy várom, mint egy kisgyerek. Hetek óta hangolódok az ünnepre, hogy ne szenteste jusson eszembe: ja, tényleg, ma van karácsony! Rongyosra hallgattam az idén is Michael Bublé Christmas (Deluxe Special Edition) című albumát, Frank Sinatra karácsonyi albumát, sőt lassan nincs Csajkovszkij Diótörőjének olyan balettelőadása a youtube-on, amit ne láttam volna. Kétfajta ember van: én az utóbbi vagyok, aki már novemberben felszerelem a villogókat a ház oldalára. 

Ma reggelre csodaszépen lehavazott, és ha elvonatkoztatunk attól a ténytől, hogy mostantól hivatalosan is két réteggel vastagabban kell öltözni, és kész agybaj a forgalom ilyenkor, igazi ünnepváró hangulatot varázsol ez a kis hó. 

Tehát van hó, a karácsonyi fények a városban – hetek óta készítenek minket az ünnepre, és hétvégén nyílnak a standok a Patkóban: forralt bor, fahéjillat, fagycsípte, pirospozsgás arcok, és lesz mindenféle portéka meg finomság. Azt gondolnánk, hogy ezt már nem lehet überelni semmivel, de a Székelyföldi Filharmónia rácáfol: a múlt vasárnapi koncertjükkel mintegy lavinaszerűen

elindították a karácsonyi ráhangolót, és ezt még meg is toldják ma egy ünnepi kamarazenei hangversennyel.

Ezúttal nem vendégművészek lépnek fel, hanem a székelyföldi filharmonikusok kedveskednek közönségüknek: Engel Lehel (hegedű), Péter Béla (hegedű), Mihálydeák Endre (brácsa) és Kováts István (cselló).

A mai hangversenyen felcsendülnek F. Bernard, D. Gardner, J. Styne, L. Anderson művei, a helyszín és az időpont változatlan: 18 óra, Szent István Terem.Regisztrálni a 0745–031452-es telefonszámon sms-ben szüksége, az aktuális járványügyi szabályok betartása kötelező. Az előadás bérletes, jegyek a helyszínen válthatók.

Kiemelt képünk illusztráció: pexels.com

Hangolódás a filharmónia művészeivel