Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 23 másodperc

Augusztus a kézilabda ünnepe Székelyudvarhelyen, jelenti a Magyar Kézilabda Szövetség. A Határok nélkül – kézilabda- és kulturális fesztivált eredetileg 2020 júliusára tervezték, azonban mint sok egyéb, ez is elnapolódott a járványügyi korlátozások miatt. A nagyszabású sport- és kulturális eseményt tehát idén augusztus 17–20. között tartják. 

Az esemény a Kárpát-medence magyar ifjúsági kézilabdacsapatainak, kézilabda akadémiáinak és sportegyesületeinek találkozója. Négy napon keresztül több száz gyermek, edzőik, illetve kísérőik érkeznek Székelyudvarhelyre – a város és a térség ebben az időpontban Kárpát-medence kézi fővárosává alakul át. Székelyföldi sportolók mellett felvidéki, délvidéki, partiumi és anyaországi csapatoknak örülhetünk.

Ilyés Ferenc is pályára lép

A rendezvény programjai között szerepel ifjúsági kézilabdatorna, a székelyudvarhelyi felnőtt kézilabdacsapat és az egykori magyar válogatott kéziseiből összeálló All Stars csapat gálamérkőzése (a székelyudvarhelyi Ilyés Ferenc visszavonult magyar válogatott kézilabdázó, a határon túli magyar kézilabdázás utánpótlását támogató Együtt növünk fel! Alapítvány vezetője felel ezért), továbbá nagyszabású szabadtéri koncertek, közönségtalálkozó a magyar kézilabdázás kiemelkedő sportolóival, helytörténeti előadások.

Határok nélkül – kézilabda- és kulturális fesztivál