Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 28 másodperc

Mínusz fokok ide vagy oda, ma van az utolsó nap a karácsonyi vásárok többségében. Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön fejezzük be a körutunkat. Gereöffy Andrea és Barabás Blanka vásári beszámolója következik.  

Még ma kínálják portékáikat a standoknál a termelők, kézművesek, akik minden bizonnyal hónapokat készültek ezekre a napokra. Van itt minden a véres hurkától a Mária szoborig, szőrmék, fatálak, nemezelt ékszerek. Némelyik igazán kiemelkedő figyelemmel elkészítve. Galériánkban egy virtuális sétára hívjuk azokat, akik vacilálnak elindulni: ilyesmiket lehet kapni a helyi vásárokban, és most már jobbára csak Udvarhelyen.

Szentgyörgyi felhozatal

Az első nap döbbenetes lehetett a figyelmes udvarhelyi vásárlátogató számára, hiszen ilyen tömeggel, ilyen lelkesedéssel rég találkozhatott. Mindig kíváncsiak vagyunk a házi finomságokra, és csak ámulunk, hogy a fokhagymát és lila hagymát nem csak a kenyéren lehet megmutatni, hanem gurmé lekvárban is, hús mellé készített almás finomságban. Ma 14 óráig lehetett angyalkodni.

Székelyudvarhelyen így vásároztak

Ami kifejezetten mosolyt csalt az arcunkra az a kávés meg forralt bort árusító bódék töretlen kitartása: nem csak este lengte körül a jókedv ezeket, reggel is itt pillogot először a fényfüzér. Legyen örömteli a karácsony mindenkinek!

Fotók Székelyudvarhelyről: Fülöp Attila

Fotók Sepsiszentgyörgyről: Gereöffy Andrea

Hazaérkeztünk karácsonyra