Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 3 perc 34 másodperc

Pontgyűjtő kártyát kaptak – egyelőre – három székelyudvarhelyi tanintézmény jól teljesítő diákjai, akik ingyenesen látogathatják a Haáz Rezső Múzeum és a hozzá tartozó szejkefürdői Borvízmúzeum kiállításait, illetve a Mini Erdély Parkba is belépőt nyernek. Az itt szerzett pontokat a Septimia Bowling Klubban használhatják fel, ahol kedvezményesen bowlingozhatnak. Így kapcsolják össze és teszik vonzóbbá a diákok körében a kulturális programokat és sportot.

A Haáz Rezső Múzeum, a Septimia Szabadidőközpont és a Mini Erdélyi Park, együttműködve Lukács Lászlóval, az UniPoint rendszer működtetőjével, a projekt ötletgazdájával, a székelyudvarhelyi diákok kulturális, szabadidős és sporttevékenységét ösztönző, hűségpontgyűjtésen alapuló belépőkártyát készített. A kártyahasználat módszertanáról és a kulturált szórakozást ösztönző projekt részleteiről sajtótájékoztatón osztották meg a szükséges információkat.

Miklós Zoltán múzeumigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus hozadékaként megfigyelhető passzivitáson szeretnének változtatni ezzel a kezdeményezéssel, amely összeköti a kulturális, szabadidős és sporttevékenységeket. Amint megtudtuk: a projektben lesznek ingyenes és kedvezményes szolgáltatások, amelyek célja egyértelműen a diákok ösztönzése.

Lukács László ötletgazda elmondta, az UniPoint egy komplex rendszer része, amelynek helyi gazdaságélénkítő hatása is van a kultúra és sport összekapcsolásával, társadalmi és szociális programmal társulva.

Az UniPoint egy univerzális kártya, amelynek lényege, hogy egyetlen kártyát több helyen – az összes partnercégnél – lehet használni. Vásárlásnál pontok kerülnek a kártyára, amelyet abban a kereskedelmi egységben válthat vissza a kártya tulajdonosa, ahol a pontot kapta.

„A jelenlegi programmal diákokat céloztunk meg, akik a Haáz Rezső Múzeum, a szejkefürdői Borvízmúzeum és a Mini Erdély Park látogatásával pontokat gyűjthetnek a kártyára, amelyet a Septimia Bowling Klubban használhatnak fel. Tanulmányi eredmények alapján három iskolában – a Gimiben, Refiben és a Pedában – már kiosztottunk ötszáz kártyát, de a jövőben szeretnénk a többi iskolára is kiterjeszteni. A kártya felmutatásával ingyen látogathatják a múzeumokat, illetve egy éven keresztül a Mini Erdély Parkot, ami nagyon szép ajándék a partnerek részéről.

Minden belépés alkalmával automatikusan egy pont kerül a kártyára,

amelyet a Septimia Bowlingban használhatnak fel, az egy órás bérleti díjból tíz lej értékű kedvezményt kapnak a pálya használata esetén” – ismertette Lukács László.

A Septimia vezetője, Verzár Lóránt és a Mini Erdély Park működtetője, Fazakas Szabolcs is pozitívan álltak az ügy mellé, fontosnak tartják, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások fiatalok viselkedésére gyakorolt negatív hatását megváltoztassák, illetve ösztönözzék a valós közösségi tevékenységeket.

„Mi is hozzá akartunk járulni a keményen tanuló diákok honorálásához egy ilyen apró gesztussal, hisz tudjuk, hogy a szellemi munka mellett nagyon fontos a fizikai állóképesség, erőnlét is” – fogalmazott Verzár Lóránt.

Fazakas Szabolcs továbbgondolta a projektet: a Mini Erdély Parkba való ingyenes belépést, amely ezzel a kártyával működhetne, kiterjesztené a székelyudvarhelyi nagycsaládosokra, illetve kisgyermekes anyákra is.

A kártyatulajdonosok és érdeklődők a www.mediaromania.ro honlapon juthatnak további információkhoz.

Hogy kell a kultúrát a szórakozással, sporttal ötvözni? – Pontszerzéssel!