Nagy Noémi Kriszta
Nagy Noémi Kriszta
"Ugye vagyok, aki leszek, ugye leszek, ami marad?" Hiperkarma

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 53 másodperc

A szüleinknek mindig a gyermekei leszünk, ahogy mi a gyermekeinknek meg örökké a szüleik. Felnőttként néha csintalanok tudunk lenni, ahogy gyermekként is voltunk mini felnőttek. Vajon akkor most mi mik vagyunk? Felnőtt gyermekek vagy gyerekes felnőttek?  

Michał Walczak Homokozó című darabjának szereplői gyermekek, akik felnőttet játszanak vagy felnőttek, akik gyermeket játszanak – történet egy kapcsolatról néhány négyzetméteren. Walczak a legfiatalabb lengyel drámaírók közé tartozik, műveiben a cselekmény itt és most játszódik. Csakhogy az idő, a hely vagy a szereplők furcsa változáson esnek át: hősei a mai világban élnek, de eljön egy pillanat, amikor kicsúszik lábuk alól a talaj. A színdarab műfaji besorolás alapján gyermeki tragikomédia. Szereplői, akiket Pánczél Kata és Wagner Áron (a Tomcsa Sándor Színház új színésze) alakítanak, a gyermeki játékban találják meg azt az utat, ahol találkozhatnak, kiteljesedhetnek, önmaguk lehetnek. Ám valójában hol van az a határ, amin egyszer át kell lépniük akaratlanul is, meddig maradhatnak zavartalanul gyermekek?

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színház és Film tagozatos, idén végzett diákjainak vendégelőadása lesz látható az udvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban, december 11-én, szombaton, 17 és 19 órától. Michał Walczak lengyel drámaíró Homokozó című művét Albert Csilla vezetőtanár közreműködésével állították színpadra.

A helyek korlátozottak, jegyek kizárólag elővételben válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11–14 és 15–17 óra között. Érdeklődni a 0266–212131-es telefonszámon lehet.
A színház felhívja a nézők figyelmét, hogy az érvényes járványügyi korlátozások értelmében, a színház épületébe a tizenkét év feletti személyek zöldigazolvány avagy fertőzésen való átesést igazoló dokumentum felmutatásával léphetnek be. 

Fotó: MZY photography

Homokozó: ki kivel van?