Szász Csaba
Szász Csaba
„Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé, mielőtt az idő vasfoga elszáll felettünk, hogy tiszta legyen a lelkiismeretfurdalásunk!"

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 3 perc 29 másodperc

Nem játszott túl jól, de így is begyűjtötte a három pontot a Vasas Femina, a jóval gyengébb játékerőt képviselő Nagybánya ellen. A vasárnapi győzelem után az udvarhelyi lányok továbbra is zászlóvivők a hazai női labdarúgás élvonalában.

A temesvári döntetlen után hetedik győzelméért szállt harcba a Vasas Femina, vasárnap délelőtt Vágó Attila tanítványai azt a nagybányai együttes fogadták, amely ebben az idényben még nem kóstolhatott bele a győzelembe, eddigi hét bajnokijából ötöt elveszített és kettőt döntetlenre játszott.

Bár a papírforma egyértelműen a hazaiakat favorizálta, a pályán már kevésbé látszott a két csapat közötti különbség. Az udvarhelyi lányok nem a legjobb napjukat fogták ki, a nyolc forduló alatt 23 találatot elérő együttesnek nehezen indult be a gólgyártás. A jég az első játékrész hajrájában tört meg, a 35. percben, egy szépségdíjas udvarhelyi támadást követően Benő Krisztina vette be az ellenfél kapuját, négy perccel később pedig Kis Anita egy szögletből érkező labdát fejelt a nagybányaiak hálójába.

A szünet után erősen leült a mérkőzés, a hazaiak nagyon visszavettek, az ellenfél pedig egyre bátrabban támadott,

bár veszélyes helyzetet így sem tudott kidolgozni. A végeredmény a 73. percben alakult ki, Mitri Rita szaladt fel a jobbszélen, beadására kisebb kavarodás alakult ki a nagybányai kapu előtt, és Horváth Anita harmadik lövőhelyzetét tudta gólra váltani. Innentől mindkét csapat már a hátralévő perceket számolta, a háromgólos udvarhelyi vezetés pedig kitartott a végéig.

„A labdarúgásban bármilyen jól is teljesít egy csapat, úgy kilenc-tíz mérkőzés után jönni szokott egy holtpont.

Láttam a csapaton a fáradtság jeleit, számítottam is erre, ennek ellenére bíztam bennük, tudtam, hogy győzni fogunk. Igaz, kicsit nehezen jött össze,

igazából csak harminc percet fociztunk jól, de ennyi elég volt, hogy eldöntsük a mérkőzést, ezért nagyon büszke vagyok a lányokra”

– értékelt Vágó Attila vezetőedző.

Nyolc forduló után a Vasas Femina továbbra is vezeti a bajnokságot, megelőzve az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, címvédő Kolozsvárt. A következő fordulóban nagyon nehéz mérkőzés vár a lányokra, november 14-én a harmadik helyezett Borgóprund otthonába látogatnak.

Vasárnap a „nagyok” mérkőzése után a Vasas Femina fiókcsapata is pályára lépett, a másodosztályban játszó együttes a sereghajtó Măgura Bacăut látta vendégül. Székely János tanítványai a 12. percben szerezték meg a vezetést, a vendégek azonban az 56. percben egyenlíteni tudtak. Mindkét együttes sok helyzetet dolgozott ki, de egyiknek sem sikerült bármelyiket is gólra váltania. A fiókcsapat csütörtökön, november 11-én játszik legközelebb, az 5. fordulóból elmaradt megyei rangadón az éllovas FK Csíkszereda otthonában lép pályára.

Női labdarúgó 1. Liga, 8. forduló
Vasas Femina – Nagybánya 3–0 (2–0)
Vasas Femina: Sándor – Egyed, Szász, Molnár, Kis, Horváth, Orbán, Benő, Mitri, Rezmeliță, Tóth
Edző: Vágó Attila
Gólszerzők: Benő Krisztina (35.), Kis Anita (39.), Horváth Anita (73.)

Női labdarúgó 2. Liga, 8. forduló
Vasas Femina – Măgura Bacău 1–1 (1–0)
Edző: Székely János

Fotó: Szász Csaba