Kovács Eszter
Kovács Eszter
Amikor dolgozom, akkor írok, máskor – szabadidőmben – olvasok, főzök, koncertre, színházba járok, és a lehető legtöbb időt igyekszem kis családommal tölteni.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 55 másodperc

Noha a két tömbház már áll, az újonnan épített csereháti ifjúsági lakásokat csak a területrendezés, illetve a víz- és csatornahálózatra való csatlakozás után adhatják át: ezeket a munkákat most írják ki közbeszerzésre. 

A közbeszerzési hatóság jóváhagyta a dokumentációt, így most már lehetőség van megversenyeztetni azokat a munkálatokat, amelyekre még szükség van az új ANL-s tömbházak befejezéséhez. A két lépcsőházas tömbben összesen huszonnyolc lakrész van – közölte a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal szóvivője. Zörgő Noémi hozzátette: a munkálatok meghirdetésével párhuzamosan elkészült azok műszaki terve is, az ingatlanok átadása csak ezek után következhet. 

A területrendezés mellett az ingatlanokat rá kell csatlakoztatni a víz- és a csatornahálózatra, illetve az épület környezetének rendezése – azaz a bekötőút és a zöldövezet kialakítása – is hátravan még. 

„Az épületegyüttesben

a földszinten két egyszobás és hat kétszobás, az első és a második emeleten nyolc kétszobás, a tetőtérben pedig négy darab háromszobás lakás van”

– sorolta az illetékes. Az egyszobás lakások felülete 38 négyzetméter, a kétszobások 54–56 négyzetméteresek, a háromszobások pedig 75–76 négyzetméteresek. 

Egyébként novemberben döntött a régebbi ANL-s lakások eladásáról a helyi önkormányzati testület: a törvénymódosításnak köszönhetően azok egységára kedvezőbb lett. A lakrészek árának kiszámítását a polgármesteri hivatal végzi el, azokat egyenként közlik ki a bérlőknek, akiknek a továbbiakban egyenként kell jelezniük a vásárlási szándékukat. A konkrét eladást pedig szintén egyenként fogják az önkormányzati testület elé tárni elfogadásra. 

Fotó: Fülöp Attila

Huszonnyolc új ifjúsági lakás vár átadásra