Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 32 másodperc

Sajtótájékoztatón jelentette be az udvarhelyi RMDSZ elnöki tisztségére pályázó négy jelölt egyike, Imre Gábor, hogy visszalép a szintén induló Miklós Zoltán javára. A versenyben a jelenlegi helyzet szerint három jelölt méretkezik meg február 27-én.

Amint arról Miklós Zoltán beszámolt, péntek óta átrendeződtek az erőviszonyok, amikor Antal Lóránt szenátor is bejelentette indulási szándékát a helyi RMDSZ elnöki tisztségre. Ezért

úgy érezték, össze kell fogniuk, ha változást szeretnének.

– Nem győzöm hangsúlyozni, hogy teljes megújulásban gondolkodunk, azért is szálltam be kvázi félcivilként a pálya széléről. Olyan szervezet építésében szeretnék részt venni, amely a teljes megújulást hirdeti. Ez alatt azt értem, hogy folyamatosan ne szűk körben osszuk egymásnak a lapokat, hanem adjunk esélyt, lehetőséget másoknak is – fogalmazott Miklós Zoltán, aki arra is kitért, nem hajlandó senkivel alkut kötni, partnerséget viszont igen.

Imre Gábor is vallja Miklós Zoltán azon elvét, hogy

nem a jelképpel, hanem a jelkép mögé bújt emberekkel van a probléma, akik rossz csapatot alkotnak,

és adott esetben szűk körben próbálják irányítani a szervezetet, nem engedve be maguk közé újakat. Imre Gábor a múzeumigazgatói tisztséget betöltő Miklós Zoltán javára azért lépett vissza, mert ugyanazon értékek szerint képzeli el a helyi szervezet megújítását. Arra kéri azokat, akik rá adták volna voksukat, hogy támogassák Miklós Zoltánt a székelyudvarhelyi RMDSZ-tisztújítón.

Újságírói kérdésre válaszolva Imre Gábor elmondta, nem kötöttek semmilyen alkut, csupán az volt a kérése, hogy ha sikerül Miklós Zoltánnal megnyerni a tisztséget, az elmúlt harminc évben kiásott árkokat temesse be, a sebeket pedig gyógyítsa be. Úgy gondolják, hogy február 27-én a négy jelöltből kettőnek kell versenyben maradnia: az egyik a régi, a másik az új világ jelöltje legyen, ezért a napokban

megkeresik Jakab Áron Csabát is, hogy maguk mellé állítsák.

Erdély-szerte az elmúlt harminc évben nem volt arra példa, hogy a város minden lakója beleszólhasson az RMDSZ elnöki tisztségébe. Ennyi ember véleményét nem lehet befolyásolni, és rossz irányba vinni – vélik az újítani szándékozók, akik szerint végre eljött az ideje, hogy február végén olyan elnöke legyen az RMDSZ-nek, amelyet már rég megérdemel.

Imre Gábor visszalépett Miklós Zoltán javára