Kovács Eszter
Kovács Eszter
Amikor dolgozom, akkor írok, máskor – szabadidőmben – olvasok, főzök, koncertre, színházba járok, és a lehető legtöbb időt igyekszem kis családommal tölteni.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 43 másodperc

Októberi erdélyi útját is lemondja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvoscsapata, tájékoztattak közleményükben. Az NGYSZ sokadik útját kénytelen felfüggeszteni: volt, hogy az engedélyeztetés, most pedig a koronavírus-járvány romániai fokozódása miatt halasztanak. 

„Végtelenül sajnáljuk, hogy a járvány miatt már a harmadik alkalommal vagyunk kénytelenek lemondani utunkat. Mindenkinek be kell látnia azonban, hogy intézetről intézetre járva, egyik családból ki, másikba be, a tevékenységünk esetleg további fertőzések forrásává válhatna. Mi segíteni akarunk, és nem veszélyeztetni a gyerekeket és családjaikat. Egyértelműen nem magunkat féltjük, hiszen önkénteseink – az orvostól az asszisztensen át a  gépkocsivezetőig – valamennyien be vannak oltva kétszer is, néhányan már a harmadik védőoltásukat is megkapták. Azokat féltjük, akik nincsenek beoltva” – fejtette ki dr. Edvi Péter. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke hozzátette: a szervezet kapcsolata nem szakadt meg a már korábban vizsgált gyerekekkel, hiszen – a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett – április óta ismét tudják fogadni őket műtétekre Magyarországon. Fontosnak tartotta ugyanakkor kiemelni, hogy az Európai Unió területén a negyedik hullám miatt újonnan megfertőződöttek közül, a kórházak intenzív osztályán fekvő betegeknek csak valamivel több mint 8 százaléka kapott védőoltást, közel 92 százalékuk oltatlan. 

Az NGYSZ több mint két évtizede jár rendszeresen Erdélybe, a bevett szokás szerint tavasszal és ősszel, útjaik során az önkéntes orvosokból és egészségügyi asszisztensekből álló csapat kiskorú gyermekek körében végez díjmentes szűrővizsgálatokat.

Kiemelt képünk illusztráció /pexels.com

Ismét elmaradnak a szűrővizsgálatok