Barabás Blanka
Barabás Blanka
Mindennapi betevőnket add meg nékünk ma.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 42 másodperc

Valamivel céltudatosabban játszott tegnap délután a Goran Kuzmanoszki edző vezette HC Szkopje – a felkészülési torna utolsó napján a városi sportcsarnokban a házigazda, a VSK Székelyudvarhely férfi kézilabdacsapata ellen mérkőzött meg másodjára az észak-macedón ellenfél. Sipos Lóránt edző együttese ezúttal is jobb volt.

Szorosabb volt a kezdés, mint kedden, a HC Szkopje mintha kicsit tanult volna az előző napból, nagy erőbedobással játszott. Az udvarhelyi csapat ellenben nem engedte túl közel magához az ellenfelet, s bár időnként lazított, az előnyt végig biztosították a játékosok. 

Rengeteg esést, hasalást láthattunk, ennyit még itt a spotcsarnokban talán egyszer sem, ugyanakkor sok eladott labdának és meglepő labdaszerzésnek lehettünk szemtanúi. Kicsit sem volt unalmas a párharc, és most is lendült a magasba piros lap, Ferenczi Botond még azelőtt lépte át a palánkot, hogy a játékvezető mindenki tudtára adta volna az egyértelműt.

Kónya Hunor brillírozott tegnap gyors és szemfüles akcióival, de Csibi Hunor és Aron Dedu is eredményes volt. Az udvarhelyiek egyszerűen jobbak voltak mindkét nap, és a hálóőreink is odatették a csontot. 

VSK Székelyudvarhely – HC Szkopje 32–25 (18–12).
Gólszerzők: Kónya Hunor 6, Aron Dedu és Csibi Hunor 4-4, Fekete Róbert és Ferenczi Botond 3-3, Angelo Tăuțean, Tófalvi Tamás, Katona Tamás, Putnoky Szabolcs és Claudio Ramos 2-2, Csíki Botond és Vuk Milosevics 1-1. Játszott még: Orbán Szilárd, Varó Lajos, Jobb Lőrinc (kapusok), Mátyás Demeter, Hadnagy Lóránt.

Tegnap elkezdődött a Határok nélkül – kézilabda- és kulturális fesztivál, a megnyitón Gálfi Árpád polgármester mellett Ballai Attila, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) stratégiai tanácsadója, Juhász István, az MKSZ szakmai igazgatója és Miklós Magda udvarhelyi kézilabda-legenda kívánt sikereket a határokon innen és túlról idesereglett ifjú sportolóknak. – Remélem, a munkának meglesz az eredménye, és közületek is valaki eljut olimpiára, világbajnokságra –  mondta zárszóként a 198-szoros román válogatott játékos. 

Kiss Kata és zenekarának koncertje tett pontot a napra, ma viszont már reggel elkezdődtek a mérkőzések, este 19 órától a Transylvanium, majd a Lord koncertezik a minifocipályán. Pénteken, augusztus 19-én folytatódik a torna a csarnokban, 18 órától pedig sor kerül a várva várt gálamérkőzésre, a VSK Székelyudvarhely férfi kézilabda együttese a magyar All Stars válogatott játékosaival találkozik a sportcsarnokban. 20 órától a 6 Chapter, majd Dér Heni lép föl, 23 órától a Friday Rehab tolja a talpalávalót a fesztivál koncerthelyszínén.   

Fotó: Fülöp Attila