Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 32 másodperc

Az ünnepre készülve, karácsonyi vásárt szervez hétvégén a székelykeresztúri önkormányzat. Sok meglepetéssel készülnek: a település apraját-nagyját várják szombaton és vasárnap a városháza előtti térre, ahol lehetőség nyílik kikapcsolódásra, találkozásra, vásárlásra.

Kulturális műsorral kezdődik szombaton 11 órakor a kétnapos ünnepség: Lukács Gabriella Kerekítő mondókás móka címmel tart zenés foglalkozást az egy és hat év közötti gyermekeknek. Délután 16 órától a Petőfi Sándor Általános Iskola előkészítős B. osztálya készül egy kis műsorral. Őket követik 16.30-tól az elsősök, majd 17 órától a Székelykeresztúri Unitárius Egyházközség kórusa lép színpadra Tódor Éva karvezető közreműködésével. Az Orbán Balázs Gimnázium negyedik osztályos diákjai 17.20-tól szórakoztatják a nézőket, 17.40-kor pedig a betfalvi iskolások és óvodások csoportja segít hangolódni karácsonyra. 18 órától a Székelykeresztúri Református Egyházközség kórusa énekel Kiss Vilmos karvezető közreműködésével.

Vasárnap 16 órától a Székelykeresztúri Katolikus Egyházközség ifjúsági zenekara mutatkozik be, 16.30-tól a Berde Mózes Unitárius Gimnázium harmadik osztályos tanulói, majd az iskola kórusa lép fel a Lelkes zenekar kíséretével, Nemes Annamária karnagy közreműködésével. 17.30-tól a Zeyk Domokos Technológiai Líceum zenekara és énekkara Balázs Mihály és Zsidó Ferenc tanárok irányításával gondoskodnak a vidám hangulatról advent negyedik vasárnapján.

Újdonság, hogy a Cigány báróné házaként ismert épületnél, a könyvtár alatti gangon ingyenes könyvturkáló várja az érdeklődőket, akik több száz szépirodalmi és szakkönyv közül válogathatnak az adományozóknak, illetve különféle pályázatoknak köszönhetően. Az eseménnyel a szervezők célja az olvasás népszerűsítése. Bálint Kinga, a polgármesteri hivatal szóvivője elmondta: az önkormányzat udvarán ez idő alatt tartós élelmiszerek gyűjtése is zajlik, az ajándékcsomagokkal a rászorulókat szeretnék megajándékozni.

– A városközpontban egy szalmalabirintus közepén jászoli hangulatot próbálunk teremteni az állatokkal: a gyerekek örömére lesz egy szamár, illetve juhokat, kecskéket is beszereztünk. Ugyanakkor huszonhat helyi termelő termékei közül lehet válogatni karácsonyi ajándékokat – tájékoztatott Bálint Kinga.

Karácsonyi vásár Székelykeresztúron