Barabás Blanka
Barabás Blanka
Mindennapi betevőnket add meg nékünk ma.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 58 másodperc

Visit Harghita – Family-friendly, avagy családbarát-tanúsítványt vehetett át ma huszonhét helyi, turizmusban érdekelt udvarhelyszéki vállalkozó. A szejkefürdői Mini Erdély Parkban eseményszámba ment a tanúsítványok átadására szervezett díjkiosztó, annál is inkább, mert a Legendárium csapata a gyerekeknek szánt középkori várat is bemutatta a szép számú jelenlévőknek.

Tizenhárom bukaresti turisztikai iroda képviselőinek, helyi vállalkozóknak számolt be pozitív tapasztalatairól Razvan Pascu turisztikai marketing szakember, népszerű blogger és influenszer, mellette Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Szabó Károly, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója, és nem utolsó sorban Fazakas Szabolcs, a házigazda köszöntötte a résztvevőket. 

Jóleső érzés volt hallani Răzvan Pascu szavait arról, hogy környékünkön a turizmusban mennyi jó szolgáltatói kezdeményezés született az elmúlt pár évben, amiket méltán mutogathatunk az idelátogatóknak. A román ajkú vendégekhez szólt, amikor arra hívta fel a figyelmüket, hogy ne higgyenek a román politikai sajtónak, mely hajlamos rossz fényben feltüntetni a magyar embereket és az erdélyi vendégszeretetet. 

Bíró Barna Botond elmondta, a Visit Harghita – Family-friendly kezdeményezés a megye vendéglátóit igyekszik támogatni, népszerűsíteni 2020 óta, kiemelten azokat, melyek a családra fókuszálva kínálnak szolgáltatásokat és programokat. 

A középkori vár mellett még számos projekt van előkészületben a Mini Erdély Parkban, a gyerekek szórakoztatásán túl itt másfajta kikapcsolódásra, étkezésre, pihenésre is lesz lehetőség, de az ismeretszerzés sem utolsó szempont a kínálatot tekintve. Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium ötletgazdája még elmondta, rendhagyó történelemórákat lehet majd a várban, vár körül tartani, fegyverkiállítást lehet megtekinteni és középkori harci bemutatókra is sor kerül.

Kell az ilyen megerősítés is – családbarát-minősítés turisztikai vállalkozásoknak