Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 48 másodperc

Idén az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete hetedjére hirdeti meg zenei pályázatát minden erdélyi zenész és zenekar számára, legyenek akár hobbi- avagy hivatásos zenészek. A pályázat célja, hogy ösztönözze a minőségi, magyar nyelven írott, hazai dalok születését, illetve hogy olyan tehetségeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, akik másképp nehezebben kapnának nyilvánosságot.

Pályázni lehet egyszemélyes produkcióval és zenekarival is, egy pályázó a hagyományokhoz híven maximum három dallal jelentkezhet, tájékoztatnak a szervezők.

Hozzáteszik, hogy a korábbiaktól eltérően idén hangsúlyt fektetnek a már befutott zenekarokra is, akiknek ugyanúgy lehetőséget biztosítanak arra, hogy dalaikkal elnyerjék a Legszebb Erdélyi Magyar Dal címet. 

Miről is van szó?

A pályázó zenészek és zenekarok (akár teljesen amatőrök) a

Legszebb Erdélyi Magyar Dal: az év felfedezettje

kategóriában  mérkőznek meg egymással, míg a

Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2021

címre egy rövid űrlap kitöltésével a közönség javasolhat dalokat bármilyen erdélyi zenekartól, de fontos, hogy a dal ne legyen régebbi 2020 júniusánál. A végső döntést mindkét esetben szakmai zsűri fogja meghozni.

A felhívásra bármilyen zenei stílusban lehet nevezni, sőt kifejezetten bátorítják az underground stílusokban alkotókat, hogy tegyék próbára magukat.

A pályázatok és nevezések leadásának határideje október 24., vasárnap éjfél. A gálaestre november 6-án kerül sor, reményeink szerint a zenekarok fizikai jelenlétével, de természetesen online is közvetíteni fogjuk a Legszebb Erdélyi Magyar Dal Facebook-oldalán, így a szervezők. További részletek és a jelentkezési, illetve nevezési lap elérhető itt.

Keresik Erdély legszebb magyar dalát!