Becsült olvasási idő: 6 perc 8 másodperc

Soron kívül

Még több térfigyelő kamera a városnak, egy társasház fiataloknak – ebben a két témában ültek össze dönteni ma az önkormányzati képviselők. Előbbiek megvalósulásához először...
Becsült olvasási idő: 1 perc 23 másodperc

Mesejátékkal vendégszerepel Székelykeresztúrra az Udvarhely Néptáncműhely, így holnap két alkalommal is látható lesz a helyi Művelődési Központban a Világszép Nádszálkisasszony. 

Sajátos megjelenítésben, a tánc révén jut el a székelykeresztúri gyerekekhez december 15-én 10 és 12 órától, az Udvarhely Néptáncműhely előadásában a Világszép Nádszálkisasszony. A Benedek Elek klasszikus meséje nyomán készült táncjáték izgalmas utazásra hívja nézőit, akik a kis királyfival együtt vívhatnak meg farkassal és sárkánnyal, hogy aztán kiszabadítsák a boszorkány karjaiból a nádszálba rejtett királylányt.

Az előadás jelmezeit Kis Kriszta tervezte, zeneszerző: Molnár Szabolcs, dramaturg, a rendező munkatársa: Prezsmer Boglárka, rendező-koreográfus: Ivácson László. 

A mesejáték előadói: Antal József, Antal Katalin, Bálint Endre, Faluvégi Erzsébet, Forgács Hunor, Fülöp Csaba, Hajdó Árpád, Hajdó Lóránt, Kovács Bernadett, Nagy Annamária, Orbán Henrietta, Sipos Réka és Szabó Tamás.

Karácsonyi ráhangolódás gyanánt a táncelőadásra egyaránt várnak kicsiket és nagyokat, további részletekért, belépőkért a székelykeresztúri Művelődési Központnál érdeklődhetnek. Az esemény partnere a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.

Fotó: Udvarhely Néptáncműhely /facebook

Keresztúrra megy az Udvarhely Néptáncműhely