Kovács Eszter
Kovács Eszter
Amikor dolgozom, akkor írok, máskor – szabadidőmben – olvasok, főzök, koncertre, színházba járok, és a lehető legtöbb időt igyekszem kis családommal tölteni.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 33 másodperc

Soron kívüli ülést hívott össze Székelyudvarhely polgármestere: elkészült a város 2022-es költségvetésének tervezete, az önkormányzati képviselők egyebek mellett ezt is megvitatják csütörtökön.

Szó lesz még a távhő-előállítási és -szolgáltatási, valamint a lakossági ár megállapításáról – ezt a napirendi pontot már többször halasztották, legutóbb januárban azért, mert hiányos volt a dokumentáció. Ezúttal a távhőt szolgáltató Urbana Rt. számításai szerint a hőenergia előállítása és szolgáltatása gigakalóriánként 1 006,7 lej lenne áfa nélkül, ami a tavalyi 982,26 lejhez képest 2,49 százalékos emelést jelent. A lakossági ár áfával 371,43 lej lenne gigakalóriánként. A különbözetet, azaz a szubvenciót a város saját költségvetéséből fedezik majd idén is. 

A napirenden még szerepel a Bányai János Szakközépiskola felújítására, a Bethlen Gábor Általános Iskola sporttermének rehabilitációjára, a kisiparosok inkubátorházának létrehozására és a csereháti területrendezésre vonatkozó, korábbi tanácshatározatok módosítása. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert időközben növekedtek az árak (drágultak az építőanyagok), emiatt a korábban tervezett beruházási költségeket meg kell emelni. 

Az ülés reggel kilenckor kezdődik a Városháza Szent István Termében, az eseményt a polgármesteri hivatal Facebook-oldalán is közvetítik.

Fotó: Nagyálmos Ildikó

Kész a terv: eldől, miből él idén a város