Barabás Blanka
Barabás Blanka
Mindennapi betevőnket add meg nékünk ma.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 6 másodperc

Döme Barbara és Király Farkas – egy debreceni-budapesti és egy kolozsvári-budapesti író, költő, irodalmár érkezik ma az udvarhelyi könyvtárba este hattól, őket kérdezi Száva Enikő.

Döme Barbara olyan író – számos kötet szerzője, az Angyalt reggelire 2021-ben látott napvilágot az Orpheusz Kiadónál –, akit nem rettentenek el a morbid szituációk, a groteszk, az abszurd pedig otthonos számára. Debreceni születésű, mégis kicsit erdélyiként tekint önmagára, kiderül itt ma az is, hogy miért.

Vele érkezik Király Farkas költő – illetve műfordító és szerkesztő –, aki számára az erdélyiség nem ing, hanem tetkó. Hogy van ez? Erre is, de arra is választ várhat az érdeklődő, hogy valós emberek-e az Üfé nevű kocsmában felbukkanó alakok, és mi történik, Ha elfogy a fény? – Király Farkasnak tudnia kell, hiszen ő nemcsak költő-író, hanem barlangász, sőt, ipari alpinista. Egyébiránt a meghívottak új irodalmi portált indítottak tegnap.ma néven – kortárs irodalmi videoenciklopédia, avagy irodalomról vágatlanul. A mai vendégekkel Száva Enikő beszélget a városi könyvtár olvasótermében.