Barabás Blanka
Barabás Blanka
Mindennapi betevőnket add meg nékünk ma.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 38 másodperc

…zenei aláfestéssel – Arany János, József Attila és Pilinszky János életműve után most Csoóri Sándor munkássága kerül terítékre izgalmas magyarországi előadók tolmácsolásában nem másutt, mint Székelyudvarhelyen ma este hét órától. Rendhagyó.

Az a Vecsei H. Miklós színész köré tömörült a mostani csapat, aki a POKET, a minőségi irodalom népszerűsítésére kiadott zsebkönyvek szórását is kitalálta. A kötetekhez 2018-tól kis formátumban, könyvautomatákból, potom áron lehetett hozzájutni, először Budapesten, később a fővároson kívül is. Noha a koronavírus-járvány ezt a rendkívül szimpatikus kezdeményezést is negatívan befolyásolta, az irodalom és olvasás népszerűsítésére épülő mozgalom, a Sztalker Csoport munkája nem volt hiába. 

A számos díjat és elismerést magának tudó fiatal színész csapata remek magyar költőink életműve után Csoóri Sándor munkássága előtt tisztelegve múlt évben hozott létre egy koncertszínházi előadást. Jelen produkció napjainak eltávolodása és uniformizálódása ellen keres szenvedélyes és egymásra figyeléssel teli válaszokat – írják az eseménynek helyet adó Művelődési Ház toborzójában.

Az előadást játsszák: Vecsei H. Miklós, Hegedűs Bori, Mihalik Ábel (Hiperkarma, Kispál és a borz), Ratkóczi Huba (SeeN), Frimmel Jakab (Abel Label). Rendező: Vecsei H. Miklós. Látvány: Kiégő Izzók. 

Helyfoglalás a 0741070604-es telefonszámon lehetséges, diák- és felnőttjegy váltható 10, illetve 20 lejért.

Koncertszínházi: Párbeszéd, sötétben