Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 33 másodperc

A 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárt a vírushelyzet miatt ugyan nem tartják meg a szokott formájában, sor kerül viszont egy hangsúlyosan erdélyi könyvszemlére. A tervezett könyvbemutatók online követhetőek lesznek, és egy kisebb vásárt is szerveznek.

November 11. és 14. között sor kerül egyfajta rendhagyó könyves szemlére Marosvásárhelyen, hiszen a visszajelzések arra sarkallták a szervezőket, hogy mégse mondjanak le a rendezvényről – közel három évtized után azonban most először kell a standokat kiköltöztetniük a színházból.

A színház ezúttal zárva marad a nagyközönség előtt

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala lehetővé teszi, hogy a Vár udvarán található üvegkupolában egy méreteiben szerényebb vásárra sor kerüljön a Romániai Magyar Könyves Céh tagkiadóinak részvételével. Az üvegkupolában csütörtökön kezdődik az esemény, mely aznap 12-től 18 óráig látogatható, pénteken és szombaton pedig 10 és 18 óra között. A vásár helyszínén kötelező az érvényes zöldigazolvány felmutatása, valamint a járványügyi szabályok betartása: maszkviselés, kézfertőtlenítés és távolságtartás. Mindemellett a nemzeti színházban a kiadók bemutatják legújabb köteteiket is, amit lehetőség lesz követni a vásár Facebook-oldalán csütörtökön, november 11-én 13.00–19.00, pénteken, november 12-én 10.00–18.00, szombaton, november 13-án 10.00–19.00, illetve vasárnap 10.00–14.00 között. A program a www.vasarhely.ro honlapon érhető el. 

Fotók: Visit Maros/Rab Zoltán

Könyvvásár Marosvásárhelyen: nem annyi, mint régen, de azért lesz könyv!