Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 54 másodperc

Lájkgyűjtő versennyel ért véget ma délben a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány harmadik, KupakMozaik elnevezésű akciója. Az összegyűjtött kupakokból a résztvevők harminchat színes alkotást készítettek el, amelyek a környezetvédelem jelentőségére hívják fel a figyelmet.

Az idei KupakMozaik akcióban 360 jelentkező vett részt, akik június elsején buzgón dolgoztak a városi jégpályán. Harminchat tízfős csapatot alkottak a jelentkezők: először felrajzolták, majd az összegyűjtött kupakokból keltették életre az általuk megfogalmazott, környezetvédelemmel kapcsolatos üzenetet. 

Népszerű téma volt idén is a Föld megmentése, a víz tisztasága, az állatvilág védelme, valamint a béke megteremtése. A gyermekek munkáiról olyan üzenetek köszönnek vissza, mint például a

Nincs másik otthonunk!, Óvd a Földet! vagy A Földnek is fájhat! 

Az első körben bejelentkezett csapatok közül kettő már a verseny előtt kiesett. A programért felelős Veres Bernadettől megtudtuk, hogy az egyik csapatnak nem sikerült összegyűjteni a megfelelő mennyiségű kupakot, egy másik pedig betegség miatt nem jelenhetett meg a szerda reggeli gyülekezőn. A versenyben maradtak átlagosan 22 kilogramm kupakkal érkeztek a helyszínre, azaz csapatonként körülbelül 500 kupakot kellett gyűjteniük, melyek az eredményhirdetés után az RDE Harghita újrahasznosító üzemébe kerülnek. Értékük a KupakSzív program által további környezetvédelmi kezdeményezéseket támogat majd.

A verseny napján hangos munkazaj nyomta el a műjégpályán a hangszórókból szóló zenét, a bejáratnál felállított standoknál ropogtatnivaló, friss gyümölcs és víz várta a szorgos gyermeksereget. A kivitelezés ideje csapatonként változott. Noha reggel 10 órától 14 óráig dolgozhattak a mozaikokon, akadtak résztvevők, akik gyorsaságukkal lekörözték a többieket, és már 11 órakor befejezték művüket. A keresztúri csapat apróságai elmondták, hogy jutalom vattacukor reményében dolgoztak mindenki másnál serényebben.

Az összes alkotásról készített fotógyűjteményt az SZKA Facebook-oldalára töltötték fel, ahol ma 13 óráig lehetett szavazni a kedvenc mozaikra. A lájkgyűjtő verseny lezárulásával az SZKA munkatársai a pontszámokat még ma este összesítik, kiküldik a csapatoknak az értesítő üzeneteket, de

 a véglegesített eredményre hétfőig várni kell.

Veress Bernadett tájékoztatott arról, hogy idén minden csapatot jutalomban részesítenek, csupán a díj értéke különbözik majd a helyezések függvényében. Az élménybeli jutalmak között szerepel e-bike túra, paintball, szabadulószoba, a Balu Parkba és a Mini Erdély Parkba szóló beugró, valamint belépő az állatsimogatóba. Ezen felül az első három csapat egy-egy KupakMozaik feliratú kulacsot vihet haza. A második helyezettek fejenként két gombóc fagylaltnak, az első helyezettek pedig egy Rooster Box-utalványnak is örülhetnek. 

Fotó: Fülöp Attila

Kupakművek versenye – ma összesítik a pontokat