Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 16 másodperc

Innovatív adománygyűjtési lehetőséggel állt elő a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány munkaközössége. A nemrég létrehozott platformon egy utalvánnyal támogathatjuk civil szervezetek projektjeit, illetve szeretteinkkel is megoszthatjuk az adományozással járó élményt. 

Közeledve az ünnepekhez új, kettős célú adományozási weboldalt indított az SZKA. Az alapítvány egyrészt támogatni szeretné azokat a civil szervezeteket, amelyek mostanáig nem kaptak kellő hozzájárulást kezdeményezésekhez, másrészt bővítik az adakozási lehetőségeket. Éppen úgy működik az adományozási utalvány, akár egy vásárlási utalvány, ezért akár karácsonyi ajándék is válhat belőle: az adományozás örömét és szabadságát adhatjuk általa szeretteinknek. A vásárló az utalványt a virtuális térben szerzi be, és elektronikus formában küldi tovább. A megajándékozottnak csak annyi a dolga, hogy egyedi kódját felvigye a honlapra (https://utalvany.szka.org/), az ott kiszemelt, pozitív változásokat hozó, közösségi projekt támogatásához. Utalványt legkevesebb ötven lej felajánlásával bárki vásárolhat. 

Túlmutat Udvarhelyszék határain a kezdeményezés,

Erdély bármely részéről csatlakozhatnak a civil szervezetek, és bármilyen, közösségi fejlődést támogató ötlettel részt vehetnek a kezdeményezésben.

Miután a szervezetek regisztráltak a honlapon, hat hónap áll rendelkezésünkre, hogy összegyűljön a célösszeg, amit majd a projekt megvalósítása követ. Az adománygyűjtést az év bármely szakaszában el lehet indítani, ha van egy jó ötlet, és anyagi támogatásra van szükség a kivitelezéshez.

A honlapot a Civil háromszög a közösségi filantrópiáért elnevezésű projekt részeként fejlesztették tovább. Az Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány a csíkszeredai The House Egyesülettel és a gyergyói Műhely Egyesülettel partnerségben dolgozik a megvalósításon, az Active Citizens Fund Románia támogatásával. Izland, Liechtenstein és Norvégia az EGT Alapok 2014–2021 által finanszírozza a programot.

Az utalvánnyal kapcsolatos további információkkal az utalvany@szka.org e-mail-címen vagy a 0366–100283-as telefonszámon szolgálnak. 

Kiemelt képünk illusztráció: pexels.com

Lehet így is: új adománygyűjtő honlapot indított a SZKA