Szász Csaba
Szász Csaba
„Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé, mielőtt az idő vasfoga elszáll felettünk, hogy tiszta legyen a lelkiismeretfurdalásunk!"

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 50 másodperc

Az FK Csíkszereda elleni győzelem után leköszönt Vágó Attila, a Vasas Femina edzője – ezt az udvarhelyi klub vezetősége jelentette be hétfő délután, kihangsúlyozva, hogy egy „visszautasíthatatlan ajánlat” áll a közösen meghozott döntés hátterében.

Az elmúlt hétvégén a Vasas Femina az FK Csíkszereda legyőzésével jutott a női labdarúgó Román Kupa legjobb tizenhat együttese közé, utólag derült ki, hogy ez volt Vágó Attila vezetőedző utolsó mérkőzése az udvarhelyi csapat kispadján.

„Az ősz folyamán egy olyan megkeresés érkezett a klubhoz, amelyet az edzőnk egyszerűen nem utasíthatott vissza, és mi sem tehettük meg, hogy ne adjunk neki zöld utat” – nyilatkozta László Béla. A klubelnök megjegyezte, Vágó Attila személyében nem csak egy remek szakembert, hanem egy igaz barátot ismertek meg,

aki nemcsak dolgozott a klubnak, de harcolt is érte.

„Az FK Csíkszereda elleni kupameccsel búcsúzott, ráadásul le is győzte az örök riválist. A két csapat közötti találkozók mindig is »paprikásabbak« a szokásosnál, úgy vélem, a jobb és erősebb csapat győzött, és egyben a fiatalabb is” – fogalmazott László Béla, kiemelve, hogy a két csapat keretének átlagéletkora között két-három év különbség van.

A megkereséssel kapcsolatban az elnök annyit árult el, hogy a klub neve még nem publikus, és hogy a hírt a napokban hozza nyilvánosságra az érintett együttes.

Nem teljes a búcsú

Vágó Attila tavaly januárban vette át a Vasas irányítását, idén ősszel pedig egy olyan megfiatalított kerettel kezdte meg a bajnoki idényt, mellyel a reális cél csakis a kiesés elkerülése lehetett. Az anyaországi szakember ezt messze túlszárnyalta.

„Köszönök szépen mindent a klubnak, a lányokra pedig fölöttébb büszke vagyok, továbbjutottunk Csíkszereda ellen a kupasorozatban, és már biztos, hogy a felsőházban folytatjuk a bajnoki idényt” – értékelt Vágó.

A leköszönő edző ugyanakkor megjegyezte, hogy

szakmai tanácsadóként a jövőben is számíthat rá a Vasas, tervei szerint havi két alkalommal látogat Udvarhelyre,

hogy a továbbiakban is segítse a stáb munkáját.

A klub vezetőségétől megtudtuk, hogy a bajnokság végéig megbízott edzőként Székely János viszi tovább a csapatot.

„A fiókcsapatunk irányítójaként eddig is sokat dolgozott Vágó Attilával, őt tartjuk a legalkalmasabbnak erre a posztra. Az idény végéig pedig eldöntjük, hogy miként lépünk tovább” – közölte László Béla.

Korábban a labdarúgó Román Kupa 2. fordulójában
FK Csíkszereda – Székelyudvarhelyi Vasas Femina 2–3 – hosszabbítás után
Gólszerzők: Balázs Eszter (36. és 75.), illetve Tóth Györgyi (73. és 96.), Kis Anita (78., büntetőből)

Leköszönt a Vasas Femina edzője