Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 42 másodperc

Két év kihagyás után ismét „szervezetten” majálisozhat az udvarhelyi, de ezúttal csak a Sétatérig kell elkarikázni vagy elsétálni – a polgármesteri hivatal és a Városi Könyvtár jóvoltából. 

Pálfi Kinga alpolgármester és Szőcs Endre könyvtárigazgató a mai sajtótájékoztató helyszínéül a városi majálisnak otthont adó Sétateret választották – itt megtudtuk, hogy jövő hónap első vasárnapján minden érdeklődő egy családbarát, gyerekbarát eseményen kapcsolódhat ki. A majális a rezesbanda toborzójával indul, ezt követi a biciklis felvonulás. 11 órától a parkban felállított színpadnál indul a program, a szentegyházi filharmónia régi és tapasztalt kórustagjai térzenével csábítanak ide. Őket a gyergyószentmiklósi Step Dance Sportklub követi a színpadon, majd egy rendkívüli produkcióra, a marosvásárhelyi kerekesszékes tánccsoport, a BB Dance, vagyis Building Bridges (Építsünk Hidakat) előadására kerül sor. Lesz a helyes és biztonságos kerékpározásról előadás gyerekeknek a helyi rendőrségnek köszönhetően, eközben a sportpályán a Cimbora Gyerekek Házának keresztúri tagozata mutatja be a repülő- és rakétamodellezés érdekességeit, néhány röptethető modell is megtekinthető lesz testközelből, továbbá a minifoci-pályán egyebek mellett az elmaradhatatlan ugrálóvárnak örülhetnek a gyerekek. 

Az idei év különlegessége: Wolf Kati-koncertre várják az érdeklődőket a késő esti órákban ugyanide, a városi parkba.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy május első vasárnapja épp anyák napja – erről sem feledkeznek meg. Az Udvarhelyszéki Anyák csatlakoznak ezúttal a programokhoz, várják ők is a családokat a sátrukba. 

Talán jó alkalom ez egy igen fontos dologra, azaz megszámláltatni, ezért Pálfi Kinga felhívta a figyelmet arra, hogy a népszámlálás sátrában segítséget nyújtanak a regisztrációhoz. 

A park olyan közösségi tér, melyet eddig nem sikerült teljes mértékben kihasználni. Ezért idén a Szejkefürdő helyett erre esett a választás

– könnyen megközelíthető, jól berendezhető és átlátható, fogalmazott az alpolgármester. 2020-ban és 2021-ben elmaradt az össznépi városi majálisozás, 2019-ben pedig a rossz időjárás miatt hiúsult meg.  Szőcs Endre igazgató szerint nincs B-terv – majális vasárnap van, s ha ekkor nem sikerül megtartani a programokat, akkor nem halasztják más időpontra vagy alternatív helyszínre sem viszik. Kivételt képez a Wolf Kati-koncert, melyet rossz idő esetén a Siculus Ifjúsági Házban tartanak meg. 

Az esemény szervezésében közreműködik a Szekler Teker és az EKE helyi szervezete.