Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 28 másodperc

Mától három lesiklópályát lehet igénybe venni a Madarasi Hargitán, tájékoztatott a Síközpont:  síelhető a Kicsi Súgó, a Nagy Súgó és a Kicsi Mihály. A szokásos időpontokban, 10 órától délután 4-ig tartó főidőszak mellett, 6-tól 9-ig esti sízésre is van lehetőség.

A karácsonyi pihenőt követően, december 26-án, vagyis ma újból nyitott a Madarasi Hargita Síközpont. 

Mint a működtetők tudatták, minden nap 10 és 16 óra között lehet sízni, esti sízés pedig naponta 18 és 21 óra között van. Ha már a nyitvatartásról ejtünk szót, jó tudni, hogy szilveszter napján is nyitva lesznek, január elsején pedig 12 órától várják a sízőket, deszkásokat.

Azt is megtudtuk, hogy a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt az elkövetkező időszakban kénytelenek három pályával – Kicsi Súgó, Nagy Súgó, Kicsi Mihály – működtetni a síközpontot. Kérik vendégeik türelmét és felhívják az odalátogatók figyelmét, hogy adott esetben hosszabb várakozási időre, zsúfoltabb pályákra kell számítani, mivel a három működő felvonó kapacitása alulmarad az ünnepi periódusra jellemző igényekhez képest.

Nem mellékes információ az sem, hogy az utak télies körülmények között, de járhatóak, ezért a jó téli gumik és a hólánc használata kötelező, utóbbitól megszabadulhatunk, ha 4X4-es autóval indulunk neki a hegynek.

Hasznos infó az először érkezőknek, hogy a Súgó Panzió mellett lehet síbérletet vásárolni, illetve sífelszerelést kölcsönözni és csoportos síoktatást igénybe venni.

A 2022-2023-as szezonban a felnőttek számára a két órás jegy ára 75 lej, gyerekeknek, nyugdíjasoknak pedig 55 lejbe kerül a kedvezményes.

Négy óra síelésért 110 lejt kell kifizetni, 75 lej a kedvezményes jegy. Egy teljes napi jegy 120, illetve 90 lej. Ebben nincs benne az esti sízés ára, ami 2 órára 80, illetve 55 lej, 3 órára pedig 100 lej felnőtteknek, és 70 lej gyerekeknek, nyugdíjasoknak.

Szezonbérletet is lehet igényelni, e-mailben a szezonberlet@madarasihargita.ro drótpostacímen, ehhez egy fényképet is mellékelni kell. A szezonbérlet névre szóló. Egy szezonbérlet teljes ára 1200 lej, gyerekeknek, nyugdíjasoknak pedig 890 lej.

További információkat a sípályák állapotáról, időjárási körülményekről a sípálya infó telefonszámát tárcsázva kaphatnak: 0724-035.088.

Mától három pálya csúszható a Madarasin