Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 6 másodperc

Mától vasárnapig, október 15-17. között Mediterrán fesztivált szerveznek a székelyudvarhelyi városi minifocipályán. A kulináris rendezvényen nem csupán a tenger gyümölcseit, hanem török édességek bő választékát is kínálják.

Az ország már számos városát bejárt rendezvény szervezői azt ígérik: szakácsaik a tenger gyümölcseiből – garnélarák, kagyló, tintahal, polip, homár, királyrák stb. – készült ételek széles választékát készítik el, de csirkéből és bárányból készült finomságokkal is várják az érdeklődőket három napig reggel tíztől este nyolc óráig. Emellett török édességek (baklava, rahát, halva stb.) is terítéken lesznek, megkóstolhatják a pisztáciás, diós, csokoládés, cseresznyés baklavát, a halvát, a kadaif, sarailie, shobiyet, dürüm és narin típusú baklavákat és sok más finomságot.

A rendezvényre a belépés a jelenlegi járványügyi szabályok betartásával lehetséges, maszk, illetve a Covid-igazolvány felmutatása kötelező.

Mediterrán fesztivál a városi minifocipályán