Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 24 másodperc

Székelyudvarhelyen a négy napos városnapokat a Székelyföldi Filharmónia szimfonikus filmzenei hangversenye zárta tegnap este.

Az Udvarhely Napok még az utolsó pár száz méteren is izgalmas programokat tartogatott a látogatók számára. A Szatmárnémeti Északi Színház vendégelőadása a legkisebbeknek kedveskedett a Ciróka című babaelőadásával. Kicsi Csongor argentin tangó táncos workshopot tartott a bátor jelentkezőknek, de a könyvtár sátrában szintén zajlott az élet – arcfestéssel, társasjátékozással és papírszínházzal. Az Egészségpontnál az érdeklődők információkat szerezhettek arról, hogy mikor és miért lehet ártalmas a napsütés a bőrünknek. A záró délutánon a tánc került főszerepbe. A minifociályán látható volt a Koly Dance Club és a Royalkidz táncbemutatója, a sétatéren pedig a The Tangó Orchestra zenélt Cári Tibor zongoraművésszel. 

Igazán nagyot az Udvarhely Napok záró koncertje szólt tegnap este. A minifocipálya megtelt, nagyon sokan voltak kíváncsiak a közismert és közkedvelt filmek betétdalaira nagyzenekari előadásban. Werner Gábor vezényelt, műsoron pedig hallható volt a legendás Keresztapa című film zenéje, de megszólaltatták a Dzsungel könyve, Az óceánjáró zongorista legendája, az Eredet, a Jégkorszak, majd a Karib tenger kalózai című filmek ismerős dallamait is. Szupererőből sem volt hiány, mert a Superman, az Amerika kapitány és a Pókember zenéi is felcsendültek.

Meglepetésként a svéd lemezlovas, Avicii egyik szerzeményét is hallhatta a közönség,

a ráadás pedig a Csillagok háborúja című mozifilm szeretett mesterműve volt. 

Négy nap és négy éjszaka dübörgött az Udvarhely Napok a város több helyszínén is. A polgármesteri hivatal mellett a hétvégi programokból kivette részét az összes kulturális intézmény, sőt az inkubátorház és a civilek szervezetek is. Két év után végre volt egy olyan rendezvényünk, ami rengeteg embert megmozgatott testileg, lelkileg és szellemileg egyaránt. Bár kicsit elfáradtunk, nem mindenütt tudtunk jelen lenni sem, de bármikor nyitottak vagyunk a hasonló fesztiválos hétvégére. 

Kiemelt kép: Székelyföldi Filharmónia /Fotók: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, Haáz Rezső Múzeum

Megérte a fáradságot