Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 15 másodperc

Nehéz dolga volt a zsűrinek, de sikerült kiválasztania a beérkezett huszonkilenc kézműves termék közül a legízletesebbeket, amelyek tükrözik a térség ízvilágát, ugyanakkor megfelelnek a modern konyha elvárásainak.

Két kategóriában hirdetett eredményt a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás által szervezett verseny szakmai zsűrije: táblás csokoládékat, illetve bonbonokat díjaztak. A győztes termékek hivatalosan viselhetik a Hargita megye legjobb kézműves csokoládéja – 2022 címet I., II. vagy III. helyezettként. 

A táblás csokoládé kategória első helyezettje a csíkszeredai The CHOCO project terméke, a feketeribizlis krémmézzel töltött tejcsokoládé, ők vitték el a második helyezést is a parajdi sós, vegyesmagvas, grillázsos fekete csokoládéval. Harmadik helyen végzett erdei mogyorós tejcsokoládéjával a gyergyócsomafalvi Berri kézműves csokimanufaktúra.

Bonbon kategóriában első a székelyudvarhelyi Septimia, a Székely pikantéria nevű édességgel, második helyezést ért el a The CHOCO project a meggypálinka ganache-os tejcsokoládé bonbonjával, erdei mogyorós grillázzsal, harmadik a szintén csíkszeredai Gréta Premium Handmade Chocolate áfonyazselés, joghurtos bonbonja.

A verseny nem ért véget, hisz máris keresik Hargita megye sütijét.

Fotó: Bíró Barna Botond

Megtalálták Hargita megye csokiját, máris keresik a megye sütijét