Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 36 másodperc

Politikai szerepvállalásra készül a Haáz Rezső Múzeum igazgatója. Szemléletváltást, frissítést, hiteles személyek bevonását szeretné a helyi RMDSZ-en belül, amelynek elnöki tisztségére pályázik.

Miklós Zoltán úgy fogalmazott, eddig csendes szemlélője volt a helyi politikának, közéletnek, és negyvenévesen úgy érzi, eljött az ideje, hogy ő is tegyen ezért a közösségért, amely 2004 óta befogadta. 

– Tíz éve dolgozom az udvarhelyi múzeumnál, mindig volt egyfajta konszenzus, egyetértés a mindenkori városvezetéssel. Külső szemlélőként vettem részt eddig a közéletben, volt és van véleményem, de sosem voltam a pálya széléről bekiabáló, sem pedig kommentelő, lévén még Facebook-fiókom sincs. Negyvenévesen belevágok, bejelentem az egyéni indíttatásból fakadó szándékomat, hogy megpályázzam az udvarhelyi RMDSZ elnöki tisztségét – fogalmazott Miklós Zoltán.

Baráti beszélgetések, szakmai vonalon folytatott párbeszédek után hozta meg döntését, hisz azt tapasztalta:

azt követően, hogy Derzsi László lemondott, megszűnt, nem létezik városi RMDSZ-szervezet.

Egyelőre a tisztújító közgyűlés időpontja sem ismert, információk szerint januárban lenne esedékes. 

Tapasztalatával, baráti kapcsolataival, az évek alatt megszerzett információkkal szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy új lappal indulhasson az RMDSZ. Meggyőződése, hogy jelenleg ez az egyetlen érdekképviseleti szervezet, amely számottevő erőt képvisel Erdély- és Székelyföld-szerte. Ha sikerül megújítani a helyi szervezetet, Udvarhely is felzárkózhatna Gyergyószentmiklós, vagy Csíkszereda szintjére. 

– Udvarhely jelenleg politikai karanténban van, ebből kimozdítani azáltal lehet, ha felállítunk egy sikeres, hiteles emberek alkotta csapatot.

Az RMDSZ nem próbált megszólítani olyan embereket, akik a maguk szakmájában, tevékenységi területükön eredményeket értek el. Ha sikerül megszereznem a tisztséget, nagyon sok jó embert tudok az RMDSZ mellé állítani.

Egyelőre azt vállalom, hogy megpályázom az elnöki tisztséget és csapatot építek – mondta.

A múzeumvezető tudatában van annak, hogy nem lesz könnyű feladata, hisz Udvarhelyen még mindig erős az ellenérzés a tulipánnal szemben, de bízik abban, hogy szemléletváltással, frissítéssel, hiteles személyek bevonásával lehetséges lesz egy modern, integráló RMDSZ-t létrehozni, amely a 2024-es helyhatósági választásokon nem acsarkodó politikát kínál. 

– Bízom benne, hogy ennek a városnak teljesen más források állhatnak majd rendelkezésére, mint most.

Akkor lehetséges a változtatás, ha létezik egy olyan erős RMDSZ-szervezet, amely tenni és lobbizni tud – fogalmazott Miklós Zoltán.

Miklós Zoltán az udvarhelyi RMDSZ elnöki tisztségére pályázik