Szász Csaba
Szász Csaba
„Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé, mielőtt az idő vasfoga elszáll felettünk, hogy tiszta legyen a lelkiismeretfurdalásunk!"

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 24 másodperc

Első vereségét szenvedte el a mostani idényben a Vasas Femina, a női labdarúgó 1. Liga vasárnap lejátszott 9. fordulójában a Heniu Borgóprund 3–1-es győzelmével otthon tartotta a pontokat.

A Beszterce-Naszód megyei Heniu Borgóprund otthonában lépett pályára vasárnap délután a Vasas Femina. Nyolc forduló után a hazaiak eddigi egyetlen vereségüket épp a címvédő Kolozsvári Olimpiától szenvedték el, és 21 ponttal a bajnoki tabella harmadik helyéről várták az összecsapást. A Vasas egy ponttal többet gyűjtött, bár a két legerősebb ellenféllel eddig még nem mérték össze erejüket, így kiélezett találkozót ígért a dobogósok rangadója.

A vezetést a Heniu szerezte meg a 22. percben, ám erre a Vasas, Mitri Rita révén rögtön válaszolni tudott, és a félidőig maradt is a döntetlen.

Egyik csapat sem produkált kiemelkedően jó játékot, a mérkőzést a Vasas két egyéni hibája döntötte el,

amit rögtön gólra tudott váltani a hazai csapat. Hibákat a Heniu is követett el, ám ezeket az udvarhelyi lányok nem tudták kihasználni.

Ezzel a Vasas Femina elvesztette veretlenségét, bár Vágó Attila vezetőedző megjegyezte, hogy ha a bajnokság kezdetén elébe teszik a papírt, hogy csak a 9. fordulóban kapnak ki először, azt rögtön aláírta volna.

„Sajnos elfogytunk fejben is egy kicsit, ebből eredt a két durva hiba, ami megbosszulta magát. A lányok nem okoztak csalódást, nagyot küzdöttek, mégis csalódott vagyok az eredmény miatt. Az ellenfél nem birtokolta többet a labdát, nem játszott jól, igaz, mi sem mutattunk kiemelkedő játékot, a játék képe alapján megérdemeltük volna a döntetlent” – értékelt az udvarhelyiek vezetőedzője.

Pihenni nincs idő, szerdán, november 17-én a 11. fordulóból előrehozott mérkőzésen a Vasas a címvédő Kolozsvár otthonába látogat, majd szombaton, november 20-án a Bukaresti Joc Cinstit ellen hazai pályán zárja a bajnokság alapszakaszának őszi idényét.

Női labdarúgó 1. Liga, 9. forduló
Borgóprund Heniu – Vasas Femina 3–1 (1–1)
Vasas Femina: Sándor – Egyed, Szász-Bencze (72. Balázs), Molnár, Kis, Horváth (57. Hodor), Orbán, Benő, Mitri, Rezmeliță (88. Godra), Tóth (88. László).
Edző: Vágó Attila
Gólszerzők: Mirabela Ristache (22.), Mihaela Merlan (54.), Ana Maria Stanciu (81.), illetve Mitri Rita (24.)

Fotók: Borgóprund Heniu közösségi oldala

Nem bírt a Borgóprunddal a Vasas Femina