Kovács Eszter
Kovács Eszter
Amikor dolgozom, akkor írok, máskor – szabadidőmben – olvasok, főzök, koncertre, színházba járok, és a lehető legtöbb időt igyekszem kis családommal tölteni.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 23 másodperc

Újabb soron kívüli ülésre gyűltek össze a székelyudvarhelyi önkormányzati képviselők: ezúttal négy, a Környezetvédelmi Alap által kiírt épületszigetelési programra leadandó pályázatról döntöttek. A jövő hét sem telik el tanácsülés nélkül: akkor a soros novemberi ülést tartják majd. 

Hőenergetikai fejlesztések mutatóit fogadta el a testület a pénteki ülésen: a Csillagvár Napközi Otthon (4,5 millió lej a pályázat értéke) és a Sziget utcai orvosi rendelők (1,3 millió az igényelt támogatás értéke) ingatlanjairól szavaztak előbb. 

A fejlesztés mindkét helyen magába foglalná a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét és a fűtésrendszer korszerűsítését, illetve a mozgáskorlátozottak számára is bejáratot alakítanának ki.

Az Orbán Balázs és a Móra Ferenc általános iskola ügyében is hasonló pályázati dokumentációt állítottak össze az ülés kezdetére: mivel azonban az előkészített dokumentáció nem volt teljes, a jövő heti ülésen ismét a testület elé tárják mindkét tervet.

Egyebek mellett a hóeltakarítási közszolgáltatás szabályzatát hagyták jóvá a városatyák a soron kívüli ülésen, illetve bizonyos területek közvagyonba vételéről is döntés született. 

Fotó: Fülöp Attila

Nem telik el hét tanácsülés nélkül